Підрозділи системи МВС провели першу репетицію параду Сил безпеки та оборони

clock
19.08.2021 12:33

Вчора, 18 серпня, у центрі Києва пройшла перша репетиція параду до 30-ї річниці Дня незалежності України. На початку репетиції прозвучав Державний Гімн у виконанні військового оркестру Збройних сил України.

Першими крокують кілька десятків силовиків, які тримають у руках стяг України.

Хода супроводжується музичними композиціями у виконанні військового оркестру ЗСУ. Учасники маршу скандують: "Слава Україні – Героям Слава", "Україна понад усе".

Цього року у святковому параді Сил безпеки та оборони беруть участь 30 парадних розрахунків. З них 10 - представники системи МВС – Національна академія внутрішніх справ, Національна поліція України, Почесна варта НГУ, Національна академія НГУ, Національна академія ДПСУ, Національний університет цивільного захисту, Зведений військовий оркестр НГУ та два кінологічні підрозділи НГУ та ДПСУ.

На параді також представлена повітряна колона. Авіаційні підрозділи системи МВС залучають вертольоти Н145, Н225 Super Puma, літаки DА42 – МІ, АН-72 та АН-32П.

Під час першої репетиції у небі над Хрещатиком та Майданом Незалежності пролетів найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак Ан-225 "Мрія".

Крім того, підрозділи МВС під час параду представлять спеціальну техніку для виконання різноманітних завдань – поліцейських, гвардійських, прикордонних та рятувальних операцій.

Механізована колона Бригади швидкого реагування НГУ продемонструє сучасні бронеавтомобілі Варта «Новатор» та гвинтівки UAR-10, які виготовлені в Україні.

Варто зазначити, що в день проведення параду заплановано проходження катерів Держприкордонслужби, Держслужби з надзвичайних ситуацій та Національної поліції України річкою Дніпро. Також кораблі та катери ДПСУ урочисто пройдуть в акваторії Чорного моря. Репетиція військово-морського параду відбулась 18 серпня в Одесі. Катери й судна Військово-Морських сил та Державної прикордонної служби України відпрацювали урочисте проходження та продемонстрували окремі елементи запланованих показових дій.

Службові собаки прикордонників та нацгвардійців уперше стануть учасниками параду до Дня Незалежності. 33 кінолога та їхні хвостаті побратими почали підготовку задовго до свята. Усі собаки, які братимуть участь у параді, спеціалізуються на пошуку зброї та наркотиків і вже встигли зарекомендувати себе на службі.

Також вперше в урочистостях бере участь парадний розрахунок Національної поліції України.

У межах відзначення 30-річчя Незалежності України відбудуться святкові заходи по всій країні, що триватимуть з 22 до 24 серпня. Всі вони будуть об’єднані гаслом “Ти у мене єдина”.

Департамент комунікації МВС 

ФОТО Миколи Анацького 

Схожі матеріали