Контраст
Шрифт

Підрозділи МВС заступили до забезпечення правопорядку під час масових заходів 9 травня - Сергій Яровий

clock
09.05.2021 09:58

Всього на території держави заплановано проведення 667 заходів, за участі понад 66,9 тисяч осіб. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час селекторної наради оперативних штабів.

Учасники наради обговорили забезпечення публічної безпеки під час відзначення 76-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

«Правопорядок забезпечує понад 12,5 тисяч правоохоронців. Оперативні штаби вже приступили до виконання завдань, всі служби, мобільні резерви, авіаційні підрозділи знаходяться на постійному чергуванні. Прошу з толерантністю відноситися до людей похилого віку», - зауважив Сергій Яровий.

Перший заступник міністра внутрішніх справ також наголосив, що особлива увага приділятиметься карантинним заходам.

«На місцях поліція має проводити роботу та заздалегідь інформувати громадян про обмеження, які відбуватимуться. Основна відповідальність покладається на поліцію діалогу», - сказав він.

Заступник голови Національної поліції Олександр Фацевич зауважив, що сьогодні запланована велика кількість автопробігів територією держави.

«Наразі тільки в м. Києві збирається близько 150 автомобілів, поліція здійснює їх супроводження. Правоохоронці готові забезпечувати правопорядок під час цього заходу», - сказав Олександр Фацевич.

Він також повідомив про деякі події, пов’язані з відзначенням Дня пам’яті та примирення.

«У Миколаївській області місцева жителька на даху будинку закріпила прапор червоного кольору з комуністичною символікою та встановила дві фотокартки з георгіївською стрічкою. У Житомирській області на території ПП «Автосвіт» на флагштоці одним з працівників розміщено прапор червоного кольору з комуністичною символікою. У Запоріжжі біля пам’ятника «Воїнам-автомобілістам» невідомий закріпив прапор червоного кольору з написом «Полк победы 1941-1945». По всім подіям поліцією відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст. 436-1», - сказав Олександр Фацевич.

Нагадаємо, в Україні діє заборона на використання символіки тоталітарних режимів.

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького та Миколи Анацького

Схожі матеріали
Діяльність