«Підготовка спецпризначенців та розвідників НГУ близька до рівня в ЗС Канади» – командирка операції «UNIFIER» Мелані Лейк

clock
09.06.2021 12:29

Командирка Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади (операція «UNIFIER») в Україні підполковник Мелані Лейк у форматі робочого візиту відвідала Навчально-бойовий центр підготовки підрозділів до спеціальних дій Міжнародного центру НГУ, що у місті Вишгороді на Київщині.

Командування операції «UNIFIER» ознайомилося з інфраструктурою Навчально-бойового центру. Також підполковник Мелані Лейк відвідала тренування спецпризначенців та розвідників НГУ, які проходять за участі канадських інструкторів.

Під час зустрічі Національну гвардію від командування НГУ представляв начальник управління міжнародного співробітництва полковник Володимир Грабчак з групою офіцерів ГУ НГУ. За його словами, обидві сторони активно демонструють бажання закріплення та поглиблення співпраці за різними напрямками діяльності.

У ході брифінгу сторони окреслили основні напрямки розвитку співробітництва щодо підготовки військовослужбовців підрозділів спеціального призначення НГУ, зокрема підготовку до базового курсу снайперів та обговорили хід проведення базових курсів розвідників і спецпризначенців, що наразі тривають на базі Навчально-бойового центру.

Сторонами було відзначено позитивний рівень співпраці, взаємодії та розуміння між представниками Національної гвардії та операції «UNIFIER».

У підсумку зустрічі командир операції «UNIFIER» підполковник Мелані Лейк звернула увагу на те, що основними зусиллями у співпраці з канадської сторони буде розвиток інституційних спроможностей та зокрема зазначила:

«Я вдячна за можливість відвідати цей Навчальний центр і дуже рада бачити особовий склад операції, який працює разом з українськими спецпризначенцями та розвідниками. Та підготовка, що я бачу зараз тут майже ідентична підготовці, яка проходить в Збройних силах Канади. Наші інструктори передають вам свій досвід, але й мають можливість навчитися бойового досвіду від української сторони. Нині наша основна ціль – це надання допомоги особовому складу Навчально-бойового центру у проведенні різноманітних тренувань, для того щоб в майбутньому українська сторона могла проводити такі курси самостійно».

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали