Контраст
Шрифт

Патріотичні сили повинні зібрано та адекватно дати відсіч путінським погрозам силою біля кордону - Арсен Аваков

clock
16.04.2021 14:11

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що зараз патріотичні сили повинні виступити єдиним фронтом проти провокацій кремля.

«Сьогодні вкрай важливо відповісти на загрозу зібрано й адекватно: концентрацією всіх патріотичних сил України навколо спільної мети — дати рішучу відсіч можливим провокаціям та агресії! Консолідовані сили державників та цивільних патріотів-ветеранів — регулярні сили ЗСУ, МВС та резервісти повинні об'єднавшись встати на захист своєї країни. Так було у 2014 році. Так буде і зараз, якщо доведеться!», - сказав Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ нагадав, що цими днями Україна відзначає 7-му річницю створення в Україні перших Добробатів — добровольчих формувань патріотів.

«Перший Добровольчий батальйон «Дніпро-1» був створений моїм наказом № 313 від 14.04.2014 року. Тоді у нас було всього 10% військового досвіду, але 90% сили духу! І разом з силами ЗСУ ми змогли зупинити окупантів! Дякую кожному бійцю Добробатів за гідну службу в зоні АТО! Закликаю вас, побратими, якщо Батьківщина покличе — знову об'єднатися і стати на захист рідної землі!», - сказав Арсен Аваков.

Міністр наголосив, що Україна наразі стала набагато сильнішою і боєздатнішою.
«У нас вже є потужна техніка та справжній бойовий досвід — а сила духу, впевнений, стала тільки міцніше!», - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні у структурі Національної поліції України функціонує 21 підрозділ патрульної служби поліції особливого призначення.  Вони несуть службу у місцях постійної дислокації та в зоні Операції об’єднаних сил. На виконання директиви Генерального штабу, підрозділи Нацполіції виконують завдання у зоні проведення бойових дій, а також забезпечують публічний порядок та безпеку. Наразі вони несуть службу на 24 стаціонарних та 26 мобільних блокпостах, 2-х пунктах охорони. А також виконують завдання командування ООС щодо недопущення проникнення ДРГ, постачання зброї та боєприпасів, припинення неконтрольованого переміщення цивільного населення і вантажів з окупованих територій та знешкодження злочинців. 

Детальніше про героїв-добровольців системи МВС та скільки добровольців нині служить в поліції та Нацгвардії у сюжеті "Поліцейської хвилі". 

 

5lUuYh5vauUFRiddYLePxelo84hojVn0HaMrIb3r.jpeg

662MzvsTDNGVx6qo9Ja5nArh9Jk31Lxus2W8lJEr.jpeg

Схожі матеріали
Діяльність