Контраст
Шрифт

Охорона громадського порядку: результати роботи патрулів Нацгвардії за тиждень

clock
05.05.2021 15:39

У період з 26 квітня по 02 травня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 28 містах обласного та районного підпорядкування, 12 населених пунктах сільської місцевості. Крім того, гвардійці патрулювали на території 7 об’єктах транспортної інфраструктури залізничних вокзалів у Харкові, Києві та Дніпрі та автовокзалу в Маріуполі.

Військовослужбовці Нацгвардії й надалі беруть активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 7 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 5 містах (Києві, Одесі, Херсоні, Сумах та Кременчуці).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 84 масових заходах. Серед яких – на 6 масових громадських акціях біля державних органів влади, 3 – біля судових установ, 7 – під час спортивних заходів тощо.

Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Також військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території міста Києва.

Військовослужбовці Нацгвардії брали участь у забезпеченні громадського порядку на місці вибуху в житловому будинку.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 110 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, 1 тис. 729 осіб за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 1 гранату Ф-1, 1 травматичний пістолет та 6 набоїв до нього, 1 ніж, 1 телескопічна металева палиця, 0,372 кг наркотичних речовин. Повернуто майна на суму 26 тис. 035 гривень.

Патрульні підрозділи НГУ забезпечували правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області, Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в ООС передано Національній поліції 4 особи за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, та 29 осіб за адміністративні правопорушення.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня.

Одеса. 26 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано двох громадян за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини вагою 10 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

Кропивницький. 28 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано трьох громадян за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини загальною вагою 10 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

Одеса. 28 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано чотирьох громадян за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини загальною вагою 16 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

Миколаїв. 29 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину вагою 10 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Запоріжжя. 29 квітня під час несення служби з ОГП, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 125 ККУ «Умисне легке тілесне ушкодження». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 29 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано п’ять громадян за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини загальною вагою 25 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Одеса. 29 квітня, під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено пістолет травматичної дії та 6 набоїв до нього без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Херсон. 29 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину вагою 15 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Бердянськ. 29 квітня під час несення служби з ОГП, після звернення громадянина про крадіжку його мобільного телефону на зупинці громадського транспорту, при відпрацюванні прилеглої території, було виявлено та затримано громадянина за ст. 185 ККУ, у якого після проведення поверхневої перевірки виявлено викрадений мобільний телефон. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Кропивницький. 30 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 307 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено чотири розфасовані поліетиленові пакетики із кристалічною наркотичною речовиною синтетичного походження загальною вагою 30 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 30 квітня під час несення служби з ОГП, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групи районного УП.

Одеса. 30 квітня під час несення служби з ОГП, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за статтями 190 «Шахрайство» та 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів». На місце події було викликано слідчо-оперативну групи районного УП.

Херсон. 30 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено поліетиленовий пакетик наркотичною речовиною загальною вагою 20 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 01 травня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено металеву телескопічну палицю. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Маріуполь. 01 травня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено шприц з наркотичною речовиною об’ємом 3 мл. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 02 травня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено ніж. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Краматорськ. 02 травня під час несення служби з ОГП, було виявлено гранату Ф-1 за ст. 263 ККУ. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Херсон. 02 травня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено поліетиленовий пакетик наркотичною речовиною синтетичного походження загальною вагою 80 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.


Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність