Охорона громадського порядку: результати роботи патрулів Нацгвардії за тиждень

clock
26.04.2021 16:01

У період з 19 по 25 квітня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 23 містах обласного та районного підпорядкування, 11 населених пунктах сільської місцевості. Крім того, гвардійці патрулювали на території 6 об’єктів транспортної інфраструктури залізничних вокзалів у Харкові, Києві та Дніпрі та автовокзалу в Маріуполі.
 
У період з 19 по 25 квітня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 23 містах обласного та районного підпорядкування, 11 населених пунктах сільської місцевості. Крім того, гвардійці патрулювали на території 6 об’єктів транспортної інфраструктури залізничних вокзалів у Харкові, Києві та Дніпрі та автовокзалу в Маріуполі.

Військовослужбовці Нацгвардії й надалі беруть активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 7 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 5 містах (Києві, Одесі, Херсоні, Сумах та Кременчуці).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 53 масових заходах. Серед яких – на 4 масових громадських акціях біля державних органів влади, 2 – біля судових установ, 3 – під час спортивних заходів тощо.

Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Також військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території Київської області та міста Києва.

Військовослужбовці Нацгвардії брали участь у забезпеченні громадського порядку під час ускладнення оперативної обстановка на території центрального ринку міста Івано-Франківськ «рейдерське захоплення».

Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 135 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, 2 тис. 204 особи за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 1 мисливську рушницю, 19 набоїв, 1 запал до гранати, 2 стартових пістолети, 1 пістолет марки «SUR-2608», 5 од. холодної зброї, 0,720 кг наркотичних речовин, 2 мотопомпи.  

Повернуто майна на суму 19 тис. 446 гривень.

Патрульні підрозділи НГУ забезпечували правопорядок в районі операції Об’єднаних сил в Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області, Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині. 

За результатами служби в ООС передано Національній поліції 15 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, у тому числі 1 особу за підозрою у причетності до НЗФ та 208 осіб за адміністративні правопорушення.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня.

Рівненська область. 19 квітня та 20 квітня спільними з НПУ нарядами, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину, було виявлено 2 мотопомпи, які вилучено відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

Закарпатська область. 19 квітня під час проведення профілактичних заходів з метою стабілізації криміногенної обстановки на території Закарпатської області, було вилучено 2 мисливські рушниці та 45 набоїв відповідно до вимог ст. 192 КУпАП, за порушення встановлених строків реєстрації.

Одеса. 20 квітня під час несення служби з ОГП було затримано п’ять осіб за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини загальною вагою 128 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Кременчук. 21 квітня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено металеву телескопічну палицю із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП. 

Одеса. 21 квітня під час несення служби з ОГП затримано шість осіб за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини загальною вагою 28 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП. 

Ужгород. 21 квітня пішим патрулем під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено ніж із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП. 

Закарпатська область. 21 квітня під час проведення профілактичних заходів з метою стабілізації криміногенної обстановки на території м. Мукачево було вилучено 1 мисливську рушниці та 13 набоїв відповідно до вимог ст. 192 КУпАП, за порушення встановлених строків реєстрації.

Івано-Франківськ. 21 квітня пішим патрулем під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено металеву телескопічну палицю із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Кам’янець-Подільський. 21 квітня пішим патрулем під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено поліетиленовий згорток із наркотичною речовиною вагою 40 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Кам’янець-Подільський. 21 квітня пішим патрулем під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено поліетиленовий згорток із наркотичною речовиною вагою 15 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Луцьк. 21 квітня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено травматичний пістолет без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Київ. 22 квітня під час несення служби з ОГП в метрополітені, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено паперовий згорток із наркотичною речовиною вагою 11 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Дніпро. 22 квітня було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено паперовий згорток із наркотичною речовиною вагою 10 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Одеса. 22 квітня під час несення служби з ОГП було затримано чотири особи за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини загальною вагою 20 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП. 

Одеса. 22 квітня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено кастет із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Миколаїв. 22 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено запал до гранати. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Херсон. 22 квітня під час несення служби з ОГП було затримано двох громадян за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину вагою 70 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Луцьк. 22 квітня під час несення служби з ОГП було затримано двох громадян за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину вагою 13 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Черкаси. 23 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено пристрій травматичної дії без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Кременчук. 23 квітня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено пістолет марки «SUR-2608» та 6 набоїв до нього. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 23 квітня під час несення служби з ОГП, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 23 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано п’ять осіб за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини загальною вагою 23 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Мукачево. 23 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину вагою 30 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Одеса. 24 квітня під час несення служби з ОГП після звернення громадянки про те що у її неповнолітнього сина невідома особа із застосуванням фізичної сили відібрала мобільний телефон, по гарячим слідам за орієнтуваннями, при відпрацюванні прилеглої території, було виявлено та затримано громадянина за ст. 186 ККУ «Грабіж», у якого після проведення поверхневої перевірки виявлено викрадений мобільний. Його причетність до злочину підтвердила заявниця. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Запоріжжя. 24 квітня, під час несення служби з ОГП, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Київ. 25 квітня під час несення служби з ОГП в метрополітені було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено паперовий згорток із наркотичною речовиною вагою 10 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Кременчук. 25 квітня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 309 ККУ та ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину вагою 10 грам та телескопічну металеву дубинку із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Одеса. 25 квітня під час несення служби з ОГП, було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 190 ККУ «Шахрайство». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 25 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано шість осіб за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини загальною вагою 28 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Миколаїв. 25 квітня, під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини загальною вагою 75 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП. 

Хмельницький. 25 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 307 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини загальною вагою 140 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Луцьк. 25 квітня під час несення служби з ОГП, було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину вагою 20 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

 

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали