Контраст
Шрифт

Охорона громадського порядку: результати роботи патрулів Нацгвардії за тиждень

clock
19.04.2021 11:18

У період з 12 по 18 квітня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 20 обласних центрах держави та місті Києві, а також – у 25 містах обласного та районного підпорядкування, 10 населених пунктах сільської місцевості. Крім того, гвардійці патрулювали на території двох залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі та автовокзалу в Маріуполі. 

Військовослужбовці Нацгвардії й надалі беруть активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 7 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 5 містах (Києві, Одесі, Херсоні, Сумах та Кременчуці).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 61 масовому заході. Серед яких – на 7 масових громадських акціях біля державних органів влади, 5 – біля судових установ, 2 – під час спортивних заходів тощо.

Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Також військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території міст Кам’янське, Жовква, Вінниця, населених пунктів Київської, Запорізької, Львівської та областей.

Військовослужбовці Нацгвардії брали участь у забезпеченні громадського порядку на місці вибуху в житловому будинку в Одесі.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 167 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, 1 тис. 909 осіб за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 2 рушниці та 12 набоїв, 1 травматичний пістолет та 5 набоїв до нього, 5 одиниць холодної зброї, 0,369 кг наркотичних речовин, 23 мотопомпи, 95,3 кг бурштину-сирцю та 4 транспортні засоби, які використовувались для незаконного видобутку бурштину-сирцю

Повернуто майна на суму 20 тис. 750 гривень.

Патрульні підрозділи НГУ забезпечували правопорядок в районі операції Об’єднаних сил в Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області, Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині. 

За результатами служби в ООС передано Національній поліції 10 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, у тому числі 1 особу за підозрою у причетності до НЗФ та 211 осіб за адміністративні правопорушення.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня.

Рівненська область. 13 квітня спільними з поліцейськими нарядами було затримано 12 осіб за ст. 240 ККУ, у яких вилучено 10 мотопомп та 29,6 кг бурштину-сирцю. 14 квітня спільними з поліцейськими нарядами було затримано 15 осіб за ст. 240 ККУ, у яких вилучено 11 мотопомп та 65,7 кг бурштину-сирцю. 15 квітня спільними з поліцейськими нарядами було затримано7 осіб, з них: 4 особи за ст. 240 ККУ, 1 особу за ст. 309 ККУ та 2 особи за ст. 263 ККУ, у яких вилучено 2 мотопомпи, 36 гр. наркотичних речовин, 2 од. холодної зброї, 1 рушницю «САЙГА», 12 набоїв до неї без дозвільних документів, а також 2 транспортні засоби, які використовувались для незаконного видобутку бурштину-сирцю.

Київ. 14 квітня спільним з НПУ пішим патрулем на прилеглій території до станції «Площа Льва Толстого» Київського метрополітену, було затримано громадянина за ст. 185 ККУ, який незаконно проник до салону чужого автомобіля та намагався викрасти гаманець із грошовими коштами. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП. 

Дніпро. 14 квітня спільним з НПУ пішим патрулем зі службовим собакою після звернення громадянки про те що у її доньки невідома особа із застосуванням фізичної сили відібрала мобільний телефон, по гарячим слідам за орієнтуваннями було виявлено та затримано громадянина за ст. 186 ККУ. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Полтава. 14 квітня самостійним пішим патрулем було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено кастет із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП. 

Одеса. 15 квітня військовослужбовці НГУ затримали чотири особи за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини синтетичного та рослинного походження загальною вагою 23 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП. 

Сєверодонецьк. 15 квітня самостійним пішим патрулем було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено ніж із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Кременчук. 15 квітня спільним з НПУ пішим після отримання повідомлення про застосуванням погроз та фізичної сили до громадянина невідомою особою та незаконне заволодіння його мобільним телефоном, по гарячим слідам за орієнтуваннями, при відпрацюванні прилеглої території, було виявлено та затримано громадянина за ст. 186 ККУ «Грабіж», у якого після проведення поверхневої перевірки виявлено викрадений мобільний телефон. Його причетність до злочину підтвердив заявник. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Вінниця. 16 квітня було затримано дві особи за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини рослинного походження загальною вагою 28 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Хмельницький. 17 квітня було затримано громадянина за ст. 309 та 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено наркотичні речовини рослинного походження загальною вагою 6 гр., пістолет травматичної дії та 5 набоїв до нього. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Кам’янець-Подільський. 18 квітня самостійним патрулем на автомобілі було затримано громадянина за 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено металеву бейсбольну біту. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

 

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність