Контраст
Шрифт

Охорона громадського порядку: результати роботи патрулів Нацгвардії за минулий тиждень

clock
31.05.2021 17:36

У період з 24 по 30 травня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 49-ти містах обласного та районного підпорядкування, 15-ти населених пунктах сільської місцевості. Також впродовж минулого тижня гвардійці патрулювали на території залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі та автовокзалу в Маріуполі.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 169 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, 2 тис. 147 осіб за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 2 пістолет, 12 набоїв, 1 пристрій травматичної дії, 1 магазин до пістолету, 11 од. холодної зброї, 0,428 кг наркотичних речовин, 3 мотопомпи. Повернуто майна на суму 36 тис. 873 гривень.

Військовослужбовці Нацгвардії продовжують брати активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 6 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 4 містах (Києві, Одесі, Херсоні, та Кременчуці).
 
Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 44 масових заходах:

- під час громадських акцій біля державних органів влади;
- під час перебування в Одеському морському порту військового корабля ВМФ Великобританії «Trent»;
- під час релігійних заходів;
- біля судових установ;
- під час спортивних заходів тощо.

Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей.

Також гвардійці беруть участь в профілактичних заходах на території 8-ти населених пунктів держави в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою.

Також військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території Волинської області.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку, Рубіжному і Старобільську Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано Національній поліції 3 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, та 26 особи за адміністративні правопорушення.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

25 та 27 травня патрулі НГУ спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської області, виявили та вилучили 3 мотопомпи відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

Київ. 24 травня пішим патрулем в/ч 3030, під час несення служби з ОГП було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 185 ККУ «Крадіжка». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Чернівці. 24 травня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено паперовий згорток із наркотичною речовиною рослинного походження вагою 7 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Київ. 26 травня самостійним пішим патрулем в/ч 3030, під час несення служби з ОГП було виявлено та затримано громадянина, який згідно даних інформаційно-пошукових систем НПУ перебував у активному розшуку за ст. 187 ККУ «Розбій». На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Дніпро. 26 травня самостійним пішим патрулем в/ч 3036 під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було вилучено ніж з ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Кривий Ріг. 26.05.2021 самостійним пішим патрулем в/ч 3011 під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичні речовини синтетичного походження загальною вагою 40 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Одеса. 26 травня під час несення служби з ОГП було затримано п’ять осіб за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневих перевірок було виявлено наркотичні речовини синтетичного та рослинного походження загальною вагою 36 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

Херсон. 26 травня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено поліетиленовий пакетик із наркотичною речовиною синтетичного походження загальною вагою 40 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Івано-Франківськ. 26 травня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було вилучено предмет схожий на пістолет без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Кам'янець-Подільський. 26 травня під час несення служби з ОГП було затримано громадянини за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено паперовий згорток із наркотичною речовиною рослинного походження вагою 10 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Черкаси. 27 травня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було вилучено кастет та 2 ножі з ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Кропивницький. 27 травня під час несення служби з ОГП було затримано п’ять осіб за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневих перевірок було виявлено наркотичні речовини синтетичного та рослинного походження загальною вагою 27 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

Одеса. 27 травня під час несення служби з ОГП було затримано чотири особи за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневих перевірок було виявлено наркотичні речовини синтетичного та рослинного походження загальною вагою 23 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

28 травня патрулі НГУ спільним з НПУ нарядом, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Житомирської області, виявили та вилучили мотопомпу, відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

Енергодар. 28 травня пішим патрулем в/ч 3033 під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за стю 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було вилучено ніж з ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Львів. 28 травня пішим патрулем в/ч 4114 під час несення служби з ОГП було затримано дві особи за ст. 263 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було вилучено кастет з ознаками холодної зброї та стартовий пістолет. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Івано-Франківськ. 28 травня під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 309 та 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було вилучено споряджений магазин до пістолету із 4-ма бойовими набоями та наркотичну речовину рослинного походження вагою 3 гр. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Рівне. 29 травня автопатрулем в/ч 3055 під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було вилучено пістолет (ПМ) та 6 набоїв без дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 29.05.2021 самостійним пішим патрулем в/ч 3012 під час несення служби з ОГП було затримано громадянина за 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було вилучено 2 бойові набої (5,45 мм). На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Миколаїв. 29 травня автопатрулем в/ч 3039 під час несення служби з ОГП, після отримання повідомлення про відкрите заволодіння золотими прикрасами невідомою особою, при відпрацюванні прилеглої території було виявлено та затримано громадянина за ст. 186 «Грабіж», у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадений ланцюжок із золота. Його причетність до скоєння злочину підтвердив заявник. Повернуто майно на суму 21 тис. гривень. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Одеса. 30 травня під час несення служби з ОГП, було затримано чотири особи за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневих перевірок було виявлено наркотичні речовини синтетичного та рослинного походження загальною вагою 29 грам. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

Мукачево. 30 травня під час несення служби з ОГП було затримано дві особи за ст. 263 ККУ, у яких під час проведення поверхневих перевірок було виявлено 2 ножі із ознаками холодної зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

Рівне. 30 травня патрулем в/ч 3055 під час несення служби з ОГП, після отримання повідомлення про крадіжку, при відпрацюванні прилеглої території було виявлено та затримано громадянку за ст. 185, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено викрадені грошові кошти, вироби із золота та мобільний телефон. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного ВП.

Пресслужба НГУ
 

Схожі матеріали
Діяльність