Охорона громадського порядку: результати роботи патрулів Нацгвардії за минулий тиждень

clock
24.05.2021 12:58

У період з 17 по 23 травня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 39-ти містах обласного та районного підпорядкування, 8-ми населених пунктах сільської місцевості. Також впродовж минулого тижня гвардійці патрулювали на території залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі та автовокзалу в Маріуполі.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 116 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, 1 тис. 975 осіб за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: 1 пістолет, 1 мисливську рушницю, 12 набоїв,  1 гранату (РГД-5), 5 од. холодної зброї, 0,313 кг наркотичних речовин, 4 мотопомпи. Повернуто майна на суму 16 тис. 840 гривень.

Військовослужбовці Нацгвардії продовжують брати активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 7 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 5 містах (Києві, Одесі, Херсоні, Сумах та Кременчуці).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 85 масових заходах:

- під час громадських акцій біля державних органів влади;

- під час пленарних засідань сесії Верховної Ради України 9-го скликання;

- під час перебування в Одеському морському порту військового  корабля ВМФ Великобританії «Trent»;

- біля судових установ;

- під час спортивних заходів тощо.

Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей. Також гвардійці беруть участь в профілактичних заходах на території 8-ти населених пунктів держави в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою.

Також військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території Волинської області.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку, Рубіжному і Старобільську Луганської області та Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано Національній поліції 5 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, та 33 особи за адміністративні правопорушення.

Під час виконання завдань з ОГП затримано 2 тис. 160 особи за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень та 32 тис. 908 особи за адміністративні правопорушення, з них 102 особи за кримінальні правопорушення на території проведення ООС.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня:

18, 19 та 20 травня патрулі НГУ спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської області,  виявили та вилучили 4 мотопомпи відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

Кременчук. 19 травня патруль в/ч 3059 НГУ, під час несення служби з ОГП, затримав громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено пістолет без відповідних дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

20 травня гвардійці, під час несення служби з ОГП у с. Білокуракіно, затримали громадянина за ст. 263 ККУ, у якого було виявлено мисливську рушницю тоз-17 без відповідних дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 21 травня автопатруль в/ч 3008 НГУ, під час несення служби з ОГП, затримав чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено 12 металевих предметів ззовні схожі на набої. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 23 травня патруль в/ч 3012 НГУ, під час несення служби з ОГП, затримав громадянина за 263 ККУ, у якого було вилучено гранату РГД-5. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали