Контраст
Шрифт

Охорона громадського порядку: результати роботи патрулів Нацгвардії за минулий тиждень

clock
17.05.2021 15:11

У період з 10 по 16 травня поточного року особовий склад НГУ залучався до служби у 21 обласному центрі держави та місті Києві, а також – у 35-и містах обласного та районного підпорядкування, 6 населених пунктах сільської місцевості. Також впродовж минулого тижня гвардійці патрулювали на території залізничних вокзалів у Харкові та Дніпрі та автовокзалу в Маріуполі.
 
Військовослужбовці Нацгвардії продовжують брати активну участь у заходах із протидії поширенню на території України COVID-19. Зокрема, вони здійснюють охорону територій 7 об’єктів госпіталізації хворих коронавірусом, обсервації (ізоляції) у 5 містах (Києві, Одесі, Херсоні, Сумах та Кременчуці).

Цього тижня гвардійці забезпечили правопорядок на 58 масових заходах:

під час громадських акцій біля державних органів влади,
під час поминальних днів у Чернігові та Вінниці,
під час перебування в Одеському морському порту військового корабля ВМФ США «Гамільтон»;
біля судових установ,
під час спортивних заходів тощо.
Тривають профілактичні заходи із недопущення незаконного видобутку бурштину на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей. Також гвардійці беруть участь в профілактичних заходах на території 9-ти населених пунктів держави в місцях та районах з найбільш складною криміногенною обстановкою.

Також військовослужбовці Нацгвардії брали участь у пошукових заходах на території м. Миколаїв та с. Малозіменове Одеської області.

Загалом за результатами служби за минулий тиждень патрульні Нацгвардії передали працівникам Національної поліції 113 осіб за підозрою у вчиненні злочинів, 1 тис. 746 осіб за адміністративні правопорушення.

У затриманих вилучено: : 3 пістолети, 11 набоїв, 1 од. холодної зброї, 0,248 кг наркотичних речовин, 4 мотопомпи. Повернуто майна на суму 55 тис. 112 гривень.

Патрульні підрозділи НГУ продовжують забезпечувати правопорядок в районі операції Об’єднаних сил у Сєвєродонецьку і Рубіжному Луганської області, Маріуполі, Слов’янську, Краматорську, Костянтинівці, Дружківці – на Донеччині.

За результатами служби в районі ООС передано Національній поліції 10 осіб за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, та 38 осіб за адміністративні правопорушення.

Згадаємо резонансні випадки правопорушень і ймовірних злочинів цього тижня.

Кривий Ріг. 10 травня патруль в/ч 3011 НГУ затримав двох громадян за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину вагою 50 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

11 травня гвардійці спільно з поліцейськими, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину, на території Рівненської області,  виявили 2 мотопомпи, які вилучено відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

Херсон. 12 травня  автопатруль в/ч 3056 НГУ затримав громадянина за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено наркотичну речовину синтетичного походження вагою 15 грамів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

12 травня військовослужбовці НГУ спільно з НПУ, під час проведення профілактичних заходів з метою недопущення незаконного видобування бурштину на території Рівненської області, виявили 2 мотопомпи, які вилучено відповідно до вимог ст. 240 ККУ.

Запоріжжя. 13 травня автопатруль в/ч 3033 НГУ затримав чоловіка за             ст. 296, 263 ККУ, який вчиняв хуліганські дії з використанням пістолету без відповідних дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Житомир. 14 травня патруль в/ч 3047 НГУ затримав громадянина за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено пістолет без відповідних дозвільних документів. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Кременчук. 15 травня патруль в/ч 3059 НГУ затримав чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено пістолет без відповідних дозвільних документів та два 9 мм. набої до нього. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Миколаїв. 15 травня автопатруль в/ч 3039 НГУ спільно з НПУ затримав чоловіка за ст. 263 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки, було виявлено сім набої до мисливської зброї. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу районного УП.

Одеса. 15 травня патруль в/ч 3012 НГУ затримав дев’ять громадян за ст. 309 ККУ, у яких під час проведення поверхневих перевірок були виявлені наркотичні речовини синтетичного та рослинного походження загальною вагою 44 грами. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

Миколаїв. 15 травня патруль в/ч 3039 НГУ затримав чоловіка за ст. 309 ККУ, у якого під час проведення поверхневої перевірки було виявлено три таблетки метадону вагою 1,5 грами та 20 ампул димедролу об’ємом 20 мл. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу територіального ВП.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність