Контраст
Шрифт

Оперативники Нацполіції перекрили канал нелегальної міграції іноземців до країн ЄС

clock
21.07.2021 12:57

Правоохоронці затримали 36 нелегальних мігрантів з країн Південної Азії та однієї з країн Закавказзя. За свій нелегальний транзит до країн ЄС іноземці заплатили організаторам каналу від 12 до 15 тисяч доларів США. Наразі вирішується питання щодо видворення нелегалів з території України. 

Оперативники підрозділу міграційної поліції отримали інформацію про спробу налагодження потужного каналу нелегальної міграції вихідців із країн Південної Азії через територію України до Євросоюзу.  У результаті оперативних заходів працівники міграційної поліції спільно з Державною прикордонною службою та СБУ в прикордонних районах Луганської області та місті Сєвєродонецьк затримали 36 іноземців. Вони намагалися нелегально перетнути кордон України. 

За словами іноземців, за свій нелегальний транзит до країн ЄС вони заплатили від 12 до 15 тисяч доларів США.

Наразі поліцейські встановлюють організаторів каналу нелегальної міграції. Їм може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років відповідно до ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Нелегальних мігрантів передано до міграційної служби для прийняття рішення відповідно до законодавства про правовий статус іноземців.

Управління комунікації
Національної поліції України

 

Схожі матеріали
Діяльність