Контраст
Шрифт

Операція «Акциз»: Нацполіція склала 59 адмінпротоколів про переміщення безакцизних товарів

clock
13.12.2021 17:38

З 1 листопада, за наказом міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, Національна поліція України розпочала операцію «Акциз». Основна мета - припинити нелегальну торгівлю без сплати податків на ринках палива, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів. 

За період часу реалізації операції «Акциз» працівниками Національної поліції України було складено 59 адміністративних протоколів про переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, не зазначеними в акцизних накладних, зареєстрованих у Єдиному реєстрі акцизних накладних, складених на операції, при здійсненні яких переміщується пальне або спирт етиловий у таких транспортних засобах, або в заявках на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними та спрямовано адміністративні матеріали до суду для ухвалення правового рішення.  

08.12.2021 року суддею Тисменицького районного суду Івано-Франківської області було розглянуто дві адміністративні справи та ухвалено рішення.
По першому рішенню, визнано особу винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 164 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень з конфіскацією палива дизельного в кількості 8 486 л, 8 384 л, 5 464 л, бензину А95 у кількості 7 517 л та транспортний засіб марки «Volvo». 

По другому рішенню, визнано особу винуватою у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 164 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 (сімнадцять тисяч) гривень з конфіскацією 6 000 л дизельного палива та транспортний засіб марки «DAF».

Схожі матеріали
Діяльність