Контраст
Шрифт

Одещина: Оголошено підозру посадовиці в службовій недбалості, що завдала істотної шкоди державним інтересам

clock
29.10.2021 13:37

Тимчасово виконуюча обов’язки начальника відділу охорони здоров’я однієї з міських рад області підписала договір із фізичною особою-підприємцем щодо постачання медичних масок, необхідних для запобігання виникнення та поширення коронавірусної хвороби за завищеною ціною, не перевіривши ринкову вартість товару.

Через несумлінне ставлення чиновниці до виконання своїх службових обов’язків відділ охорони здоров’я сплатив підприємцю бюджетні кошти в сумі 380 000 гривень, що на 141 200 гривень вище реальної вартості придбаного товару.

За результатами досудового розслідування, яке проводили слідчі відділу поліції №2 Одеського районного управління поліції спільно зі співробітниками СБУ під процесуальним керівництвом Чорноморської окружної прокуратури, жінці оголосили підозру за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України та направили обвинувальний акт до суду.

Відповідно до чинного законодавства правопорушниці загрожує покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Одеське районне управління поліції № 2
 

Схожі матеріали
Діяльність