Нова 12 ротація канадської операції «UNIFIER» починає свою роботу в НГУ

clock
28.09.2021 12:16

У Головному управлінні Національної гвардії України командування гвардії та представники Збройних сил Канади підсумували результати роботи 11-ї ротації Об’єднаної оперативно-тактичної групи ЗС Канади в Україні (операція «UNIFIER»), а також познайомилися з представниками 12-ї ротації.

Нагадаємо, що особовий склад канадської операції в Україні змінюється щопівроку. Попередня ротація розпочала свою роботу 24 березня 2021 року.

«Під час 11-ї ротації було проведено роботу над важливими для НГУ напрямами. Було досягнуто значного прогресу в розробці та впровадженні підвищеного курсу лідерства для сержантського складу (ПР-4), базових курсів підготовки розвідника, снайпера, бойового медика НГУ. Також надано медичне тренувальне обладнання на загальну суму 210 тис. канадських доларів та розпочато процес закупівлі майна для створення мовної лабораторії в Національній академії НГУ.

Я хочу подякувати вам за вагомий внесок у розвиток системного підходу до підготовки військовослужбовців НГУ, а також запевнити вас, що всі напрямки співпраці, розпочаті під час 11-ї ротації продовжуватимуться і надалі», – звернувся до присутніх командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан.

Представники операції надавали менторську допомогу в різних військових частинах та підрозділах НГУ, у тому числі в Національній академії в Харкові, у Навчальному центрі, що в Золочеві, Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів у Старому.

Окремо командувач НГУ відзначив значну допомогу канадців у проведенні курсів із вивчення іноземних мов для військовослужбовців НГУ, що є надзвичайно результативними.

Начальник управління міжнародного співробітництва ГУ НГУ полковник Володимир Грабчак також подякував іноземним колегам за знання і досвід, переданий військовослужбовцям Нацгвардії. Зокрема, він відзначив, що в НГУ вперше було проведено комплексну підготовку особового складу бригади швидкого реагування до участі у міжнародних навчаннях «Репід Трайдент-2021» із залученням представників ЗСУ, ДПСУ до спільної підготовки. А також започатковано ініціативу «відкриті двері», що передбачає проходження служби представників НГУ в штабі операції «UNIFIER».

Командирка 11-ї ротації підполковник Мелані Лейк висловила вдячність українським колегам за підтримку, яку нацгвардійці надавали під час всіх заходів підготовки, до яких долучалися представники канадської операції. Передаючи свої обов’язки підполковнику Люку-Фредеріку Жільберу, офіцер подякувала гвардійцям за досвід: «Для нас було великою честю співпрацювати пліч-о-пліч з представниками НГУ. Ми дійсно мали чому навчитися в українських колег і вдячні за надзвичайну повагу до молодшого офіцерського та старшого сержантського складу Збройних сил Канади. І ми дуже раді бачити результати спільної роботи. Ви дійсно змогли створити ефективний підхід до підготовки і демонструєте рішучість й надалі впроваджувати зміни».

Також Мелані Лейк подякувала фахівцям підрозділів інформації та комунікації НГУ за всебічне та якісне інформаційне супроводження роботи операції UNIFIER.

Пані підполковник повідомила своєму наступнику про необхідність зосередити увагу у наданні менторської допомоги представникам Національної академії НГУ та Київського інституту НГУ, а особливо у напрямку розробки навчальних програм для офіцерів.

Забезпечувати координацію взаємодії НГУ з операцією «UNIFIER» під час роботи 12 ротації буде капітан П’єр-Олів’є Лер. Також вже відбулася передача повноважень командирів деяких груп підготовки. Так, групу професійної військової освіти очолив майор П’єр-Люк Ларошель, керівником групи індивідуальної підготовки стала майор Селін Бест.

Завершальним етапом зустрічей став обмін символічними подарунками, які нагадуватимуть про співпрацю та міцні дружні й професійні стосунки між українськими та канадськими військовими.

Довідково. Операція «UNIFIER» – це внесок Канадських Збройних Сил у забезпечення безпеки України спільно зі Збройними Силами України та Національною гвардією України. До складу операції «UNIFIER» входять військовослужбовці ЗС Канади, Швеції та Данії.

Навчальна місія здійснюється в рамках Багатонаціонального об’єднаного комітету до якого входить Україна, США, Канада, Великобританія, Польща, Литва, Швеція та Данія. Канада приєдналась до Багатонаціонального об’єднаного комітету в січні 2015 року.

У травні 2018 року була підписна Технічна угода між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством національної оборони Канади і Канадськими Збройними Силами про проведення заходів військової підготовки, після чого розпочалася співпраця Національної гвардії України з Об’єднаною оперативно-тактичною групою ЗС Канади в Україні (операція «UNIFIER») за напрямками: підготовка штабів батальйонів з питань процесу прийняття військових рішень, розвитку професійного сержантського складу НГУ, інженерної підготовки, мовної підготовки особового складу НГУ в навчальних закладах ЗС Канади.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали