Негода в Україні: рятувальники залучалися для подолання наслідків несприятливих погодних умов

clock
22.07.2021 10:15

Як і прогнозувалося фахівцями УкрГідрометцентру, минулої доби в Україні були ускладнення погодних умов в окремих областях. Так, поривчастий вітер (місцями шквальний) та інтенсивні дощі призвели до підтоплення 38 приватних житлових будинків та дворогосподарств, а також до повалення дерев, пошкодження конструкцій тощо. Зокрема, поривами вітру було пошкоджено 100 покрівель та повалено 90 дерев.

З небезпечних ділянок евакуйовано 18 осіб. Усього 21 липня від початку негоди відкачано близько 2 тис. м3 води. Повалені дерева розрізано та прибрано. До робіт залучалося 238 осіб та 57 од. техніки ДСНС.

Донецька область:

У м. Дружківка, м. Костянтинівка, м. Слов’янськ, м. Мирноград, смт Ямпіль та с. Кіндратівка Краматорського району пошкоджено 77 покрівель (58 приватних та 8 багатоквартирних житлових будинків, 3 школи та 8 адміністративних об’єктів). Розпилено та прибрано 33 повалених дерева. Роботи завершено. До робіт залучалось 106 осіб та 28 од. техніки ДСНС.

Луганська область:

У м. Сватове пошкоджено 2 покрівлі п’ятиповерхових житлових будинків та частково дах міської лікарні, у м. Троїцьке пошкоджено дах школи. На території Сватівського та Сєвєродонецького районів підрозділами ДСНС спільно з комунальними службами розпилено та прибрано 57 повалених дерев. Роботи завершено. Від ДСНС залучалося 39 осіб та 9 од. техніки.

Одеська область:

В ніч на  22 липня внаслідок інтенсивних опадів у вигляді дощу (близько 31 мм, що становить 80% від місячної норми) в Суворівському, Малиновському та Київському районах м. Одеси відбулося підтоплення 38 приватних житлових будинків та присадибних ділянок. Жертв та постраждалих немає. Підрозділами ДСНС евакуйовано 18 осіб з підтоплених будинків. Відкачано близько 2 тис. м3 води. Рівень води з проїзних частин доріг знижується самопливом. Опадів не спостерігається. Роботи тривають. Від ДСНС залучено 93 особи та 20 од. техніки.

Інформація оновлюється. ДСНС наполегливо радить громадянам слідкувати за попередженням синоптиків та зважати на штормові попередження!

Нагадуємо: за інформацією УкрГідрометцентру, 22 липня у південних, східних та центральних областях грози (I рівень небезпечності, жовтий).

Пресслужба ДСНС

Схожі матеріали