Навесні цього року Нацполіція очікує продовження функціонування лізингової програми для забезпечення житлом поліцейських – Ігор Клименко

clock
12.01.2022 15:29

Про це голова Національної поліції України повідомив сьогодні, 12 січня, під час прямого ефіру на телеканалі «Рада».

За словами голови Нацполіції Ігоря Клименка, лізингова програма є базовою та однією з найбільш вдалих у питанні соціального забезпечення працівників поліції та їхніх сімей.

«Тисячу квартир ми придбали у 2020 році. Це стимул, мотивація утримання на службі кожного працівника поліції. Для прикладу, місто Київ: 80 відсотків працівників поліції – це ті люди, які приїхали з інших регіонів або з Київської області. Вони знімають гуртожитки, квартири. І ми тут говоримо про можливість кожної молодої людини, а середній вік у Нацполіції становить 35 років, забезпечити свої базові потреби. З 12-13 тисяч зарплати на житло не вистачає коштів», – зазначив Ігор Клименко.

І попри те, що у 2021 році лізингова програма не працювала, у Нацполіції очікують на її продовження цього року.

«Ми чекаємо, що в березні-квітні цього року продовжить функціонування лізингова програма, й фінансова лізингова установа отримає від Кабінету Міністрів України відповідні кошти для придбання квартир. Національна поліція готова отримати функціонально ці квартири через лізингову установу», - повідомив голова Нацполіції.

Водночас Ігор Клименко додав, що тільки у 2022 році Національна поліція виділила більше 130 мільйонів гривень на обслуговування лізингових платежів 2020 року. Також ще 50 мільйонів гривень вже виділено у бюджеті на обслуговування майбутніх лізингових платежів 2022 року.

 

Управління комунікації Національної поліції України 

 

Схожі матеріали