Найкраща допомога ДСНС, щоб люди почали цінувати своє життя та дбати про безпеку оточуючих – Антон Геращенко

clock
14.05.2021 10:28

У 2020 році від надзвичайних ситуацій загинуло 3 124 особи, з них від пожеж – 1728. Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко під час форуму «Україна 30. Безпека країни».

«Багато пожеж стаються, тому що люди не притримуються елементарних норм пожежної безпеки, не слідкують за власним опалювальним обладнанням в приватних будівлях, а підприємці не покращують умови пожежобезпеки на об’єктах господарювання», - зазначив Антон Геращенко. 

Він нагадав про трагічні випадки в Одесі, коли в готелі «Токіо стар» заживо згоріло 9 осіб, а в коледжі – 16. 
«Нарешті ДСНС отримала новий закон про підвищення штрафів за недопуск інспекторів до перевірки об’єктів господарювання. Раніше штраф складав від 85 до 135 гривень, зараз – до 34 тисяч гривень», - сказав заступник міністра. 

Антон Геращенко також повідомив, що наразі напрацьовується пропозиція, щоб законом була встановлена норма по відрахуванню з бюджетних коштів суми на покращення пожежної безпеки в державних установах. 

За словами заступника міністра, за останні роки стан матеріально-технічної бази ДСНС змінився на краще. До того ж був запущений пілотний проєкт аеромедичної евакуації у Львівському регіоні, який через два роки покриватиме всю Україну. 

Своєю чергою глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін зауважив, що відомство долучилося до діджиталізації державних сервісів для суб’єктів господарювання через єдиний портал «Дія». 

«Зокрема, запроваджено електронне адміністрування ліцензійних послуг у сфері пожежної безпеки, подання суб’єктами господарювання електронних декларацій, забезпечено прозорість і відкритість перевірок через автоматизовану систему державного нагляду. Тепер кожен підприємець має вільний доступ до інформації про планові перевірки та їхні результати», - сказав він.

 

Департамент комунікації МВС України 

фото Андрій Новицький 

Схожі матеріали