Нацполіція та зоозахисні організації підписали меморандум про співпрацю

clock
10.01.2022 13:48

Відтак поліцейські та представники громадських зоозахисних організацій проводитимуть спільні заходи, спрямовані на захист тварин від жорстокого поводження.

Меморандум про співпрацю підписали представники Національної поліції України та Всеукраїнської спілки громадських організацій «Асоціація зоозахисних організацій України», благодійної організації «Благодійний фонд «Чотири лапи», громадських організацій «Притулок для тварин «Сіріус», «Еко-логіка», «Громадянські слідчі». 

У рамках співпраці поліцейські та активісти проводитимуть спільні заходи, зокрема конференції, тренінги, навчання, спрямовані на реалізацію захисту тварин від жорстокого поводження. 

Нагадаємо, 8 листопада 2021 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу у сфері охорони тваринного та рослинного світу», прийнятий Верховною Радою України від 15 липня 2021 року.

Також нагадаємо, що, відповідно до ст. 299 Кримінального кодексу України, за жорстоке поводження з тваринами передбачена кримінальна відповідальність.

Управління комунікації 
(За матеріалами Департаменту превентивної діяльності 
Національної поліції України)

-

Схожі матеріали