Контраст
Шрифт

Національна поліція перевіряє усі повідомлення про мінування – Ігор Клименко

clock
12.01.2022 17:05

Про це сьогодні, 12 січня, повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко у ефірі телеканалу «Рада». 

"Наразі ми з’ясовуємо, хто здійснює хибні виклики про мінування. Тільки у період минулих новорічних свят ми отримали 132 такі повідомлення. Затримано 9 зловмисників в 9 областях держави, зокрема у великих містах - Києві, Дніпрі, Одесі. Порушники мали різні мотиви скоєння злочину. Деякі особи перебували в стані алкогольного сп’яніння», - розповів Ігор Клименко. 

Голова Нацполіції зазначив, що частина повідомлень про загрозу безпеці громадян надходить із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. 

Також Ігор Клименко наголосив, що Національна поліція реагуватиме на кожне повідомлення про мінування.  

«Ми розглядаємо кожен такий виклик. Значні сили Національної поліції залучаються до перевірки повідомлень про мінування. Безпека громадян на для нас на першому місці! Вибухотехнічні служби та кінологічні підрозділи НПУ несуть службу в цілодобовому режимі та оперативно реагують на всі виклики про мінування», - поінформував очільник НПУ.

Своєю чергою, голова Нацполіції звернувся до керівників шкіл, суб’єктів господарювання робити приміщення безпечнішими, а саме – встановлювати камери відеоспостереження. 

«Там, де є постійне спостереження і контроль, нам простіше реагувати на такі виклики», - сказав Ігор Клименко. 

Також голова Нацполіції наголосив, що згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України, за такий вид злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від 4 до 8 років.

 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали
Діяльність