Контраст
Шрифт

Нацгвардія та ДСНС провели пожежно-тактичні навчання у Харкові

clock
21.09.2021 14:52

Спільні пожежно-тактичні навчання 5-ї Слобожанської бригади НГУ разом із представниками ДСНС відбулись в будівлі Харківської облдержадміністрації.

Основна мета навчань – відпрацювання злагодженості дій особового складу Національної гвардії та адміністрації органу виконавчої влади щодо організації оповіщення та евакуації працівників та персоналу держустанови у разі виникнення надзвичайної ситуації.

За легендою навчань невідомі молодики вчинили провокаційні дії та підпалили вхідні двері та фойє обласної адміністрації за допомогою ємкості з горючою сумішшю. Гвардійці демонстрували послідовний порядок дій у разі виникнення екстремальної ситуації та викликали підрозділ ДСНС. Рятувальники обмінялися досвідом з гвардійцями та розповіли про особливості гасіння вогню у будівлях.

«Будівля обласної адміністрації належить до об’єктів з масовим перебуванням людей, тож у разі виникнення пожежі або іншої надзвичайної події, особливо у денний час, може виникнути реальна загроза для життя та здоров’я громадян. На військовослужбовців, що охороняють будівлю покладена велика відповідальність, адже саме вони здійснюють першочергові заходи реагування», – зазначив начальник служби протипожежної безпеки 5-ї Слобожанської бригади підполковник Олег Ковтунов.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність