Контраст
Шрифт

Нацгвардія приступила до охорони громадського порядку в Дрогобичі

clock
16.06.2021 21:34

Патрульна рота 2 Галицької бригади Національної гвардії України приступила до охорони громадського порядку у місті Дрогобичі.

Перший урочистий розвід відбувся за участі начальника Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України генерал-лейтенанта Олександра Набока, радника командувача Нацгвардії України полковника Андрія Антонищака, міського голови Тараса Кучми, керівного складу бригади та працівників поліції.  Командир бригади полковник Сергій Шуляк віддав наказ на несення служби на центральній площі міста. 

«Сьогодні урочистий захід у 2 Галицькій бригаді – віддання першого наказу на службу з охорони громадського порядку особовим складом патрульної роти, який приступає до виконання завдань служби в місті Дрогобич та околицях, - звернувся до присутніх генерал-лейтенант Олександр Набок. - Призначенням патрульної роти є взаємодія з працівниками Національної поліції  з метою протидіяти вуличній злочинності, миттєво реагувати на протиправні дії, оберігати мир та спокій мешканців та гостей міст Дрогобич, Стебник, Борислав і Трускавець».

Нацгвардійці будуть нести службу з охорони громадського порядку спільно з працівниками поліції та у складі самостійних піших патрулів. Виконувати ці завдання вони будуть 5 днів на тиждень. З часом військовослужбовці патрульної роти будуть залучатись до несення служби з охорони громадського порядку у Стебнику, Бориславі та Трускавці. 

«Дрогобич – це промислова зона, де сконцентрована велика кількість підприємств, в тому числі і стратегічних, - говорить міський голова Тарас Кучма. – І для того, щоб в нашому регіоні було все добре, щоб люди розуміли, що вони знаходяться в безпеці,  на службу з охорони громадського порядку заступає Національна гвардія України. Ці люди показали на фронті, що вони здатні виконувати бойові завдання і для них немає перешкод. І я дуже хотів, щоб саме тут Національна гвардія розмістила свій підрозділ».

Варто зазначити, що ці міста – це достатньо розвинута курортна зона, куди приїжджають на відпочинок з різних куточків України. Безпека місцевих жителів та відпочивальників – це пріоритетні завдання, які ставлять перед собою командування Нацгвардії та працівники поліції. 

Аліна Новікова

Схожі матеріали
Діяльність