Контраст
Шрифт

На Закарпатті прикордонники затримали незаконних мігрантів

clock
10.10.2021 14:08

Вчора о 7 ранку прикордонники відділу «Вилок» затримали на березі Тиси одного громадянина Таджикистану.

Ще двоє невідомих, які були неподалік, вдалися до втечі тож охоронці кордону одразу ж поінформували чергового підрозділу, котрий надіслав у вказаний район групу реагування.

За декілька хвилин прикордонники затримали громадянина Вірменії. Він відійшов лише на кількасот метрів від місця першого затримання та знову наблизився до річки, аби спробувати форсувати водну перешкоду на шляху до омріяного закордону.

Обох затриманих доставили до прикордонного підрозділу для з’ясування обставин правопорушення.

Зрештою охоронці кордону встановили, що обоє іноземців прибули в Україну з різницею у кілька днів у цілком законний спосіб через автомобільні пункти пропуску. Третя особа, яку помітили прикордонники під час затримання громадянина Таджикистану, зі слів правопорушників, виявилася провідником. Побачивши небезпеку він залишив гідрокостюми, покинув своїх «підопічних» та накивав п’ятами. Заходи щодо пошуку переправника тривають.

Надвечір того ж дня прикордонники відділу «Косине» Мукачівського загону отримали інформацію про рух двох невідомих в бік держкордону.

Охоронці рубежу одразу ж вирушили на пошук порушників. Спочатку затримали автомобіль марки «Шевроле» під керуванням громадянина Пакистану з двома пасажирами – теж громадянами цієї країни. На пошуки двох інших осіб, які відокремились від групи раніше, прикордонникам знадобилося лише 8 хвилин.

Стосовно чотирьох громадян Пакистану правоохоронці складуть адміністративні протоколи за ст. 204-1 «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України» та доставлять затриманих до пункту тимчасового тримання прикордонного загону, а от водій, котрий мав посвідку на тимчасове проживання на території України не відбудеться лише адмінвідповідальністю, адже попередню правову кваліфікацію стосовно нього представники Нацполіції провели за ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність