Контраст
Шрифт

На Хмельниччині мисливець, який убив червонокнижного лося, постане перед судом

clock
07.05.2021 12:56

Нагадаємо, подія сталася 13 березня цього року в мисливських угіддях поблизу с. Червоний Цвіт у Шепетівському районі. До поліції звернувся мисливствознавець Шепетівського лісгоспу із повідомленням про те, що в угіддях він виявив сліди крові та шерсті, схожої на лосину.

Сліди від гужової підводи, на якій вивозили тушу тварини привели правоохоронців до господарства 38-річного місцевого жителя, де якраз йшла розробка туші.  

У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 248 (Незаконне полювання) Кримінального кодексу України, дізнавачі провели санкціонований обшук в домоволодінні чоловіка та на прилеглій території, в ході якого виявили та вилучили м'ясо тварини, залишки вбитого лося, мисливську рушницю та набої. 

Нагадаємо, що лось європейський занесений до Червоної книги України. Збиток, завданий природі, експерти оцінили у 130 тисяч гривень.

Наразі обвинувальний акт стосовно мислився направлено до Шепетівського міськрайонного суду. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 51 тисячі гривень, громадських робіт або обмеження волі на строк до трьох років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

 

Схожі матеріали