На Харківщині запрацювала водна поліція

clock
26.08.2021 21:19

Два екіпажі поліції щодня патрулюватимуть Печенізьке водосховище та слідкуватимуть за правопорядком на воді.

Новий підрозділ презентували 26 серпня тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП в Харківській області Сергій Чиж та його заступник Сергій Химич.

Водний патруль з числа 10 поліцейських створений для профілактики правопорушень та забезпечення охорони публічного порядку як на водоймах, так і на прибережній смузі, щоб відпочиваючі відчували себе у безпеці.

Катер «UMS» з двигуном Suzuki та відповідним технічним обладнанням для підрозділу виділило Міністерство внутрішніх справ.

Сергій Чиж розповів, що поліцейські, які входять до складу водного патруля, пройшли спеціальну підготовку у місті Дніпрі.

Основна задача водної поліції – поліцейське піклування, перевірка відповідних документів, плавзасобів і водіїв, які ними керують, а також виявлення браконьєрів і незаконних порубок лісу, - підкреслив т.в.о. начальника обласного главку поліції.

Начальник Чугуївського районного управління поліції Олег Ткаченко розповів, що правопорушення, пов’язані з браконьєрством у цій місцевості - не рідкість.

- Печенізьке водосховище – дуже велике та простягається від Старого Салтова аж до селища Печеніги. Завдяки технічним можливостям службового плавзасобу патруль може за декілька хвилин дістатися як в одну, так і в іншу сторону, щоб зафіксувати або спіймати правопорушника.

За словами Старосалтівського селищного голови Едуарда Коновалова, новостворена служба поліції дуже необхідна, у тому числі, для контролю за безпекою відпочиваючих, адже в літній період сюди приїжджають майже 70-80 тисяч людей.

Патрулювання на воді має свою специфіку, - розповів заступник начальника сектору водної поліції Чугуївського райуправління поліції Денис Ткаченко. - Нерідко під час катання на катерах водії порушують правила поведінки на водоймищах - небезпечно прискорюються, та в результаті, пасажири випадають з плавзасобів. Тому ми виявляємо і такі порушення, і слідкуємо за тим, щоб відпочинок громадян пройшов максимально безпечно.

У подальшому заплановано створення додаткових водних патрулів на території усієї Харківської області, де є великі водні об’єкти

 

Схожі матеріали