На Верховинщині планують розмістити пункти тимчасового базування гірсько-патрульної роти Нацгвардії

clock
06.07.2021 14:57

Під час зустрічі заступника командира військової частини 1241 Національної гвардії України зі служби підполковника Богдана Богдана з головою Верховинської районної державної адміністрації Василем Бровчуком обговорено створення окремих пунктів тимчасового базування гірсько-патрульної роти, яка дислокується на території Івано-Франківської області.

«На цей час у резерві військової частини 1241 є спецтехніка, зокрема високопрохідні вантажні автомобілі, квадроцикли, снігоходи, гірськолижне спорядження та інше обладнання, які можна використовувати під час виникнення надзвичайних ситуацій у важкодоступних гірських населених пунктах, – коментує зустріч підполковник Богдан Богдан. – Ми готові виконувати завдання служби з охорони громадського порядку з метою підвищення рівня безпеки відпочивальників під час літнього курортного сезону та надання допомоги Національній поліції України у боротьбі зі злочинністю”.
 
Діяльність гірсько-патрульної роти базується на основі досвіду колег із Румунії. У разі розміщення на території району такого пункту підрозділ зможе виконувати завдання з охорони громадського порядку не тільки в населеному пункті Верховина, але й всьому Верховинському районі у складі автомобільних та піших патрулів, а також, спільно з взаємодіючими органами, здійснювати пошукові та рятувальні операції щодо громадян, які заблукали в гірській та лісистій місцевості.

«Зі значним збільшенням відпочивальників, складним рельєфом та маршрутами, туристичні групи та поодинокі мандрівники часто потребують допомоги в горах. Тому навченість діяти у складних ситуаціях та спецтехніка гірсько-патрульної роти значно допоможуть територіальним громадам району. Зі сторони районної влади буде повне сприяння в допомозі та пошуку території  й приміщень для базування такого підрозділу», – зазначає голова Верховинської РДА Василь Бровчук.
Нагадаємо, що гірсько-патрульна рота військової частини 1241 була створена за сприяння іноземних колег, а саме представників жандармерії Румунії, як високоефективний підрозділ для швидкого реагування в районах з гірською або ж ускладненою місцевістю. На разі між Національною гвардією України та Жандармерією Румунії інтенсивно впроваджуються 4 проєкти транскордонного співробітництва, основною ціллю яких є підвищення рівня взаємодії між підрозділами та побудови системи двохстороннього реагування на загрози і зміни в розрізі криміногенної обстановки.

Національна гвардія України 

Схожі матеріали