Контраст
Шрифт

На українсько-молдовському кордоні проведено заходи з протидії налагодженню каналів контрабанди

clock
04.04.2021 10:27

Водолази відділу спеціальних дій Одеського загону Морської охорони разом з прикордонниками Білгород-Дністровського та Подільського прикордонних загонів провели обстеження Кучурганського лиману.

Водолази відділу спеціальних дій Одеського загону Морської охорони та дільничні інспектори відділів прикордонної служби «Маяки» та «Степанівка» Білгород-Дністровського та Подільського прикордонних загонів провели обстеження Кучурганського лиману.

Протягом тижня водолазним розрахунком обстежено понад 7 тисяч кв. м дна водойми прикордоння. Ознак налаштування контрабандних переправлень у підводний спосіб виявлено не було.

Варто зазначити, що ця місцевість приваблює контрабандистів своїми ландшафтними особливостями - густим очеретом, непроїзними берегами й частими густими туманами.

Проте для охоронців кордону це аж ніяк не новина, що саме тут правопорушники можуть розпочати свою «активну трудову» діяльність. Тому на цих ділянках відповідальності прикордонники системно проводять перевірки з метою виявлення облаштування трубопроводів та інших конструкцій, які можуть використовуватись для переміщення контрабандного товару та заборонених предметів. Тож кожне протиправне діяння буде виявлено і припинене ще на стадії облаштування.

Схожі матеріали
Діяльність