Контраст
Шрифт

На Тернопільщині хлопець, захищаючи себе та матір, смертельно травмував одного з шести нападників

clock
05.05.2021 18:58

24-річний житель села Глещава, захищаючись від нападу шістьох напідпитку ровесників, ножем травмував одного з них. Потерпілий помер від втрати крові.
 
 

Подія трапилася 2 травня близько опівночі. За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, компанія з шести осіб приїхала в сусіднє село на дискотеку з Іванівки. У клубі підозрюваний зробив їм зауваження. Це не сподобалося хлопцям і вони вирішили розібратися з місцевим жителем. Останній, аби уникнути бійки, втік додому та закрився.

Проте компанія прийшла вночі на його подвір'я. Вони вирвали дверні ручки та вибили двері. На момент хуліганства в будинку разом із хлопцем була мама. Він злякався за неї.
 
Про непрошених гостей повідомив на лінію "102" і після цього вийшов до дебоширів із ножем. Проте, коли почалася штовханина, юнак випадково вдарив ножем одного з нападників. Поранення виявилося летальним.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції, яка встановила всіх учасників конфлікту. Слідчими внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України. Особу, яка нанесла смертельний удар ножем, було затримано. 

Упродовж доби працівники поліції провели комплекс слідчо-оперативних дій для встановлення всіх об'єктивних обставин події, допитали свідків, призначили низку експертиз.

Підозрюваний на момент бійки він був тверезий. За результатами первинних слідчих дій, слідчими та прокурорами прийнято рішення про зміну кваліфікації - на ст. 118 Кримінального кодексу України. Хлопця звільнено з-під варти. Суд обрав йому запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт. 

Розслідування цієї трагічної події перебуває на контролі керівництва Національної поліції України та Міністерства внутрішніх справ України.
 
 

 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

 

Схожі матеріали
Діяльність