Контраст
Шрифт

На Тернопільщині працівниця пошти постане перед судом за привласнення чужих коштів

clock
04.05.2021 14:23

Більше сімдесяти восьми тисяч гривень привласнила працівниця пошти. Розслідування за фактом привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем завершено, матеріали скеровані до суду.
 
Жінка приймала платежі від населення за газ та світло, видаючи їм квитанції форми Ф-47. Прибутки в касовому звіті вона не відображала, а гроші залишала собі.
 
Про правопорушення дізналися мешканці одного із сіл Монастириського району лише після того, як до них з перевіркою приїхали представники комунальних служб. Жителів населеного пункту звинуватили у тому, що вони масово впродовж квітня-червня не сплачують за спожиті газ та світло.
 
Люди почали заперечувати свої борги і як доказ - надали квитанції, які виявилися недійсними і ніде не облікованими.
Даний факт зареєстрували у поліції та розпочали досудове розслідування за фактом привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем – частина 2 статті 191 Кримінального кодексу України. Після того, як все стало відомо, підозрювана повернула усі кошти. 
 
Слідство по даному провадженню завершилося - справу працівники поліції скерували до суду. Тепер долю порушниці вирішить суд.


 
Відділ комунікації поліції
Тернопільської області
 

Схожі матеріали
Діяльність