Контраст
Шрифт

На Сумщині правоохоронці повідомили про підозру головному лісничому, через службову недбалість якого незаконно зрубано дерев на 3,2 млн гривень

clock
14.04.2021 11:05

Вчора, 13 квітня, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції області спільно з Управлінням Служби безпеки України в Сумській області, під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури, повідомлено про підозру головному лісничому агролісогосподарського підприємства, через службову недбалість якого інтересам держави завдано шкоду в розмірі 3,2 млн гривень.

У ході слідства встановлено, що підозрюваний у 2019 році невірно зазначив координати, відповідно до яких було видано лісорубний квиток та проведено рубку дерев на земельній ділянці площею 1,2 га.

Відповідно до висновку експертизи, через допущену головним лісничим помилку було незаконно зрубано 333 дерева, які не підлягали вирубці, на загальну суму 3,2 млн гривень.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України «Службова недбалість». Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк  до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Сумської області

Схожі матеріали
Діяльність