Контраст
Шрифт

На Полтавщині поліція викрила наркогрупу та вилучила наркотиків на понад 3 мільйони гривень

clock
31.03.2021 13:03

До складу злочинної групи, що займалася виготовленням та збутом наркотиків, входили четверо жителів області, серед яких – подружня пара. Заборонені речовини спільники збували шляхом закладок з використанням Інтернет-месенджерів. Для розрахунку з клієнтами використовували платіжні веб-сервіси.

Наркобізнес припинили працівники слідчого управління поліції області спільно з регіональним управлінням стратегічних розслідувань, за процесуального керівництва Полтавської обласної прокуратури, із залученням спецпризначенців КОРДу.

Артем Родигін, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив: «Досудовим розслідуванням встановлено, що спільники організували нарколабораторію з виготовлення важких наркотиків. З-поміж них: трамадол, амфетамін, метамфетамін та канабіс. Під час 11 санкціонованих обшуків за адресами проживання та в транспортних засобах фігурантів поліцейські вилучили близько 7 кілограмів наркотичних засобів, мобільні телефони, банківські картки, різні зразки зброї та близько 200 тисяч гривень готівки. За попередньою оцінкою вартість вилучених наркотичних засобів становить більше ніж 3 мільйони гривень.

Одного із чоловіків затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Двом фігурантам (подружжю) вже повідомлено про підозру у скоєнні наркозлочинів та вирішується питання відносно четвертого спільника. Водночас готуються документи для обрання усім чотирьом запобіжних заходів».

Слідчі здійснюють досудове розслідування за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне виготовлення, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, вчинені організованою групою, а також якщо предметом таких дій були наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги в особливо великих розмірах. У рамках кримінального провадження призначені експертизи, тривають слідчі дії.

Якщо суд визнає учасників злочинної групи винними у скоєнні наркозлочинів, їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Полтавщини

 

Схожі матеріали
Діяльність