На Одещині викрили начальника одного з відділень територіального центру Міністерства оборони України на хабарі у 6 000 доларів США

clock
12.04.2021 14:53

Чоловік налагодив схему вимагання та отримання неправомірної вигоди від громадян за допомогу в уникненні призову до лав Збройних Сил України.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора викрили начальника одного з відділень територіального центру Міністерства оборони.

Сьогодні, 12 квітня, фігуранта затримали одразу після одержання 6 000 доларів США у якості другої частини від обумовленої суми неправомірної вигоди. Раніше правоохоронці задокументували факт отримання зловмисником ще 500 доларів США – першої частини обумовленої суми неправомірної вигоди. Загальна сума одержаних коштів – 6500 доларів США.

Фігуранта затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.
Вирішується питання щодо повідомлення затриманому підозри за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Департамент стратегічних розслідувань НПУ 

Схожі матеріали