На Одещині правоохоронці оголосили підозру директору приватного підприємства за фактом незаконного видобування корисних копалин

clock
14.05.2021 12:09

Своїми протиправними діями підприємець заподіяв державі збитки на загальну суму понад 75 мільйонів гривень. Кримінальне провадження щодо фігуранта розпочате за ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України.  За скоєне йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Встановлено, що 40-річний чоловік, маючи спеціальний дозвіл від державної служби геології та надр України на видобування піску та піщано-галькових порід в Яськівській сільській громаді на площі трохи понад 57 гектарів, умисно порушив його умови і почав незаконно видобувати та продавати корисні копалини за межами дозволу на суміжних земельних ділянках. Своєю протиправною діяльністю, що тривала з 2018 року, підприємець заподіяв державі збитки на загальну суму понад 75 мільйонів гривень. Крім того, за висновками судової інженерно-екологічної експертизи, правопорушник призвів до значних негативних змін рельєфу місцевості та ґрунтового покриву. Створено загрозу водної ерозії та зсуву ґрунту, що становить небезпеку для життя та здоров’я людей, виникла необхідність у виведені земельних ділянок з сільськогосподарського обороту.

Правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять співробітники Слідчого управління ГУНП в Одеській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. 

Відділ комунікації поліції Одеської області

Схожі матеріали