Контраст
Шрифт

На Львівщині завершились Міжнародні польові навчання “EU-CHEM-REACT 2”

clock
30.09.2021 09:30

Сьогодні завершились Міжнародні польові навчання, що проходили на Львівщині в межах проєкту «EU-CHEM-REACT 2» за участю 5 країн. Україну представляв Львівський державний університет безпеки життєдіяльності.

Учасники навчань з Литви, Латвії, Молдови, Республіки Польща та України упродовж трьох днів відпрацювали алгоритми дій під час ліквідації надзвичайних ситуацій різного характеру: розповсюдження небезпечних хімічних речовин на дорозі, ДТП, пожежі у 9-ти поверховій будівлі, ліквідацію невідомого біологічного зараження і загрози в прикордонній зоні тощо.

У процесі ліквідації НС працювали штаб з ліквідації НС, комісія ТЕБ та міжнародний штаб OSOCC. Важливо, що країни діяли як одна злагоджена команда попри те, що складність та специфіка навчань полягала в тому, що ані штаб, ані учасники навчання не знали, яка подія буде наступною, та не готувалися до неї заздалегідь.

По закінченню навчань, ректор Університету, професор Мирослав Коваль подякував усім присутнім за плідну роботу.

«Безпечна Європа — сильна Європа»! Зичу всім доброго здоров’я та безпечного повернення додому», — зазначив він.

У свою чергу, координатор проєкту Кшиштоф Патурей також подякував усім за участь у навчаннях, а віце-президент Добровільної пожежної служби Республіки Польща Вєслав Ліснікевич вкотре підкреслив, що співпраця з Україною відбулась на високому рівні та принесла неабиякі плоди для всіх учасників.

Отож, основна мета триденних навчань досягнута: незважаючи на те, що участь у навчанні беруть різні країни, учасники спілкуються різними мовами, рятувальники, медики, психологи та інші служби мали унікальну можливість вчитись діяти спільно, допомагаючи один одному.

Ці навчання є особливими та унікальними ще й тому, бо вони відбулися вперше після довгої перерви через пандемію. Європейська спільнота вкотре показала свою єдність, а вправи, відпрацьовані під час навчань, надовго закарбуються у пам’яті всіх учасників.

За матеріалами ДСНС України

Схожі матеріали
Діяльність