Контраст
Шрифт

На Луганщині в оновленому ізоляторі тимчасового тримання впровадили систему Custody Reсords

clock
10.06.2021 14:36

Сьогодні, 10 червня, у м. Сєвєродонецьк, після проведення ремонтних робіт в ізоляторі тимчасового тримання №1 та встановлення оновленої цифрової техніки, впровадили систему Custody Reсords.

У презентації початку роботи нової системи Custody Reсords взяли участь керівництво Управління дотримання прав людини Національної поліції України та ГУНП в Луганській області, представники Офісу Генерального прокурора та прокуратури Луганщини, міжнародного фонду «Відродження» та ВБО «Українська Фундація Правової Допомоги», які оглянули територію ізолятора, підключення техніки та впровадження системи, яка вже працює у декількох містах України і дає позитивні результати.

«Ми поступово впроваджуємо систему, а також покращуємо умови праці для поліцейських та умови утримання осіб, які знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Відсьогодні, в ізоляторі на Луганщині працює не лише електронна база, яка є основою системи, а всі її компоненти», - зазначив під час презентації начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України Руслан Горяченко.

Custody Records є системою, в якій поєднано п’ять елементів: робота інспекторів з прав людини, електронна база, належні умови тримання, нормативно врегульовані процедури, ефективний зовнішній контроль. Ця система впроваджується Нацполіцією за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», ВБО «Українська Фундація Правової Допомоги» та ГО «Експертний Центр з Прав Людини» для того, аби захистити права та безпеку як затриманих, так і поліцейських.

«Впровадження системи Custody Records - це великий крок в забезпеченні сучасних світових та європейських стандартів поводження із затриманими особами. За великим рахунком, ця система діє в інтересах суспільства, в інтересах як громадян, які потрапляють у такі заклади будучи підозрюваними, так і працівників правоохоронних органів, які отримують набагато кращі гарантії того, що вони не будуть звинувачені у якихось зловживаннях там, де їх немає», - розповів про завдання системи Олександр Сушко, виконавчий директор міжнародного фонду «Відродження».

Після презентації роботи системи, у ситуаційній залі ГУНП учасники заходу взяли участь в обговоренні подальшої розбудови та впровадження системи Custody Records в усіх територіальних (відокремлених) підрозділах Національної поліції та ізоляторах тимчасового тримання на території всієї області.

Відділ комунікації поліції Луганської області

Схожі матеріали
Діяльність