Контраст
Шрифт

На Київщину прибула чергова партія прикордонних знаків для демаркації українсько-білоруського кордону

clock
24.09.2021 11:49

На ділянку відділу прикордонної служби «Іванків» доставлено чергову партію з 50-ти прикордонних стовпів, призначених для демаркації держкордону між Україною та Республікою Білорусь.
Нові прикордонні знаки виготовлені на Харківщині з металопластику за  сучасними технологіями, що забезпечує їх тривалу експлуатацію без додаткового обслуговування.

Знаки виготовляються двох типів. Перший – з українською символікою – для встановлення, як правило, на тих ділянках, де лінія державного кордону проходить ріками, каналами, іншими водоймами. Другий – спільні прикордонні знаки з українською та білоруською символіками – для встановлення, як правило, для позначення держкордону на суші. 

Наразі заходи із демаркації українсько-білоруського державного кордону тривають в межах Чорнобильської зони відчуження.

Нагадаємо, що загальну координацію заходів з демаркації державного кордону України здійснює Міністерство закордонних справ України.

Завдання з винесення лінії державного кордону на місцевість відповідно до матеріалів делімітації і встановлення прикордонних знаків покладено на Держгеокадастр.

Прикордонне відомство відповідальне за дотримання режиму державного кордону під час виконання заходів, пов'язаних із демаркацією державного кордону, а також забезпечення елементами прикордонних знаків та супутніми матеріалами.

Схожі матеріали
Діяльність