На Київщині відбувся випуск бійців поліцейського спецпідрозділу КОРД

clock
31.07.2021 09:12

Упродовж двох місяців кандидати на посади до спецпідрозділу проходили інтенсивне навчання на базі Національної академії внутрішніх справ. Сьогодні, 30 липня, Голова Нацполіції Ігор Клименко привітав поліцейських, які пройшли відбір та приєдналися до лав підрозділу «Корпусу оперативно-раптової дії» у семи управліннях поліції. 

Участь у церемонії вручення сертифікатів працівникам головних управлінь Національної поліції, які успішно пройшли навчання, взяли також заступник Голови Національної поліції України Олексій Руденко та начальник Департаменту «КОРД» Нацполіції Микола Путій.

Вручаючи сертифікати, Ігор Клименко зазначив, що відбір до підрозділів КОРД дуже жорсткий. Зокрема від професійних умінь спецпризначенців залежить як здоров’я та життя звичайних громадян,  так і  безпека колег-напарників, які підстраховують при виконанні складних і небезпечних завдань.

«Ви – еліта Національної поліції. Саме ви - ті люди, які завжди на першій лінії вогню. Повсякчас при виконанні спеціальних операцій  ви ризикуєте власним здоров’ям  і навіть життям.  Бажаю, щоби ваш професіоналізм, ваша вдача і сила волі завжди берегла вам життя і ви поверталися після виконання службових обов’язків до рідних здоровими», - сказав Ігор Клименко. 

Заступник Голови Нацполіції Олексій Руденко зауважив, що вже завтра КОРДівці заступлять на бойові чергування у своїх підрозділах. Він зазначив, що спецпризначенець повинен вміти швидко оцінити обстановку та прийняти вірне рішення щодо дій у різних ситуаціях, а для цього потрібно професійно розвиватися.  

«Ви повинні постійно тренуватися. Адже від швидко  прийнятого рішення залежить ваше життя, життя вашого товариша та громадян України», - сказав  Олексій Руденко. 

Упродовж двох місяців кандидати вивчали вогневу підготовку, ножовий бій, тактику дій у приміщенні, снайпінг, тактику дій із затримання осіб, які використовують автомобіль, планування спеціальних операцій, вибухову справу, тактичну медицину та інші дисципліни.

Управління комунікації Національної поліції України 

Схожі матеріали