Контраст
Шрифт

На Київщині розпочалась підготовка роти оперативного призначення за участі канадських інструкторів операції «UNIFIER»

clock
04.08.2021 16:39

Навчання проводиться Навчальним центром підготовки підрозділів за участі канадських інструкторів Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER»). Канадські колеги надаватимуть як дорадчу допомогу, так і проводитимуть заняття, а також корегуватимуть підготовку за стандартами НАТО.

«Я дуже радий проводити заняття з воїнами Національної гвардії України. Завдяки цьому курсу ви досягнете нового рівня у вашій підготовці. Я, та всі канадські інструктори, з великим бажанням навчимо вас нашим методам тактики та будемо переймати досвід у вас. Ми надіємось на гідну співпрацю», – сказав головний інструктор від канадської сторони.


Упродовж шести тижнів гвардійці отримають знання з процесу управління військами (TLP) та зв’язку за стандартами НАТО, тактики пересування та вогневої підготовки, тактичної медицини та військової топографії, дій на блок-посту під час огляду транспортних засобів, ведення бою в умовах населеного пункту та мінної безпеки. Після проведення тренувань відділень та взводів, як іспит, відбудуться трьох денні польові маневри у складі роти.

«Щиро вітаю з початком навчального курсу та сподіваюсь, що завдяки нашій співпраці з канадськими колегами ви отримаєте нові військові знання та удосконалите свої бойові навички. Хочу побажати вам витривалості та терпіння, сили духу та волі до перемоги, адже ці складові будуть невід’ємними під час проходження всіх етапів підготовки», – сказав перед початком занять начальник Міжнародного центру полковник Олександр Крячко.


Варто сказати, що до прибуття особового складу роти на навчання до Міжнародного центру у пункті постійної дислокації мобільною групою інструкторів Навчального центру, а також за участі інструкторів проект центру «Patriot» (м. Харків) була проведена поглиблена індивідуальна підготовка кожного військовослужбовця та навчання у складі груп за фаховими напрямками.

 

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали
Діяльність