На Київщині поліція провела санкціонований обшук у підпільному притулку для тварин

clock
04.09.2021 08:35

Мешканці однієї з багатоповерхівок міста Василькова повідомили до поліції, що в одній із сусідських квартир знаходиться велика кількість тварин. Собаки та коти утримуються в антисанітарних умовах і завдають значних незручностей жителям будинку.

3 вересня поліція Київщини провела там санкціонований обшук. Встановлено, що 46–річна жителька Василькова протягом тривалого часу утримувала у своїй квартирі десятки собак та котів без належних умов. Не виключається також, що деяких із тварин вона брала на утримання за грошову винагороду.

Станом на 14:00 вже обстежено одну з кімнат та вилучено 41 собаку та 28 котів. Обшуки тривають. Правоохоронці за участі працівників відділу служби захисту та лікування тварин КП УЖКГ «Ірпінь» частину тварин вилучили та направили до ветлікарні для встановлення стану здоров'я. За попередніми даними загалом в квартирі знаходилось 50 тварин. Власницю квартири доставили до відділу поліції.

Наразі поліція відкрила Кримінальне провадження за ч.3 ст.299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією тварини.

 Відділ комунікації поліції Київської області
 
 

Схожі матеріали