Контраст
Шрифт

На Київщині канадські інструктори операції «UNIFIER» навчали розвідників Нацгвардії долати водні перешкоди

clock
22.06.2021 09:52

На базі Навчально-бойового центру підготовки підрозділів до спеціальних дій Міжнародного центру НГУ триває базовий курс підготовки розвідника Нацгвардії. Представники Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція «UNIFIER») на минулому тижні навчали розвідників справлятися з водною перешкодою і відпрацьовувати тактичні дії у воді за стандартом НАТО.

Перед тим, як розпочати підготовку у водному середовищі розвідники по заболоченій місцевості здійснили марш до одного із озер, де і відбулося заняття. В цей час канадські інструктори показали, які тактичні дії виконує розвідник під час наближення до водної перешкоди та огляду місцевості.

«За минулі заняття ми з курсантами вже звикли один до одного та зараз наші дії гарно синхронізовані. Вони вже показали високий рівень підготовки та засвоєння знань, тому я не хвилювався, коли вони зайшли у воду», – зазначив один із інструкторів від канадської сторони.

За його словами водна підготовка – це основа для кожного розвідника, адже кожен з них має добре триматися на воді, тому що під час виконання завдань він має нести багато тяжкого спорядження. З використанням підручних матеріалів курсанти провели переправу через водну перешкоду, а потім повторили свої дії вже з використанням моторного човна та весел.

«Всі курсанти показали високий рівень виконання завдань і навіть ті, хто був не впевнений у собі. Є великий прогрес, бо вони вже впевнено почуваються у воді зі спорядженням та вміло виконують тактичні дії», – доповнив канадський інструктор.

Курсанти відпрацювали й переворот човна і його затоплення, дії, які вони повинні виконати за стандартом НАТО. На відпрацювання цього випадку потрібно було більше часу, а от із поверненням човна до нормального положення курсанти впорались вже значно швидше.

«Зі своєї сторони хочу сказати, що це дійсно дуже важливі заняття для нас і розвідки Нацгвардії в цілому. Тепер у нас є база знань і навичок, а також досвід канадських інструкторів. Нам залишається тільки вдосконалювати свої навички на практиці. У всіх різний рівень володіння своїм тілом у воді і нам ще потрібно навчитися робити всі дії одночасно» – розповів один із курсантів. 

Після відпрацювання дій на воді інструктори операції «UNIFIER» показали й навчили курсантів тактичному переміщенню у складі бойових відділень під час виходу на сушу, а також повторили всі важливі моменти під час підготовки до виходу на воду, у тому числі й контроль секторів та порядок переміщення і завдання кожного розвідника.

Вже згодом курсантів-розвідників чекає автономний польовий вихід, де вони будуть навчатися виконувати спеціальні завдання, що стане підсумком їх навчання.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали
Діяльність