Контраст
Шрифт

На Київщині інженери Нацгвардії покращують свої професійні навички

clock
10.04.2021 19:15

У Міжнародному центрі НГУ, що на Київщині в селі Старе, відбувається курс колективної підготовки фахівців за інженерними військово-обліковими спеціальностями, що проводиться Навчальним центром підготовки підрозділів.
 
У ньому беруть участь військовослужбовці військових частин Південного ОТО. У проведенні занять також використовується інженерна техніка та спеціальне обладнання.

Гвардійці у складі відділення опановують вибухову справу, встановлення інженерних загороджень та мінних полів, маскування фортифікаційного обладнання взводного опорного пункту та переходів через різноманітні перешкоди. Основна увага зосереджена на діях військовослужбовців у складі підрозділу. Заняття проводяться, як вдень, так і в нічний час, та максимально наближені до бойових умов.

 
«Підготовка фахівців за інженерними військово-обліковими спеціальностями відбувається у складі відділення і її особливістю є те, що кожен із військовослужбовців повинен навчитись чітко знати та виконувати свої завдання, адже, як кажуть, що сапер помиляється лише один раз. Необхідно максимально виключити ризики та провести інженерне забезпечення тих завдань, які покладені на підрозділ», – зазначив під час проведення занять керівник курсу колективної підготовки майор Ігор Барняк.

Після проходження кожного етапу навчання гвардійці-сапери складають заліки, а у фіналі курсу відбудуться тактико-спеціальні навчання зведеного підрозділу. Крім цього, впродовж занять, військовослужбовці мають змогу обмінятися досвідом, що був отриманий ними під час участі в ООС.

Довідково: Програма навчального курсу колективної підготовки фахівців за інженерними військово-обліковими спеціальностями була створена фахівцями інженерної служби Міжнародного центру Нацгвардії за системою підготовки інженерних підрозділів Збройних сил країн-членів та партнерів НАТО. В її основу покладено курс з мінної безпеки «ЕТНАR», який проводився інженерами операції «UNIFIER» Збройних сил Канади в Україні. Апробація програми відбулась у Міжнародному центрі НГУ наприкінці минулого року.

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ,

Фото Богдана Сажка

Схожі матеріали
Діяльність