Контраст
Шрифт

На Донеччину прибули рятувальники, які будуть задіяні у відновлювальних роботах у прифронтових населених пунктах

clock
01.04.2021 09:47

1 квітня на Донеччині розпочинається черговий етап відновлювальних робіт житла, що було пошкоджене в результаті бойових дій. Протягом минулого року завдяки співпраці Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Донецької обласної державної адміністрації вдалося відновити понад 1000 будинків у прифронтових населених пунктах. Сотні родин змогли повернутися до рідних домівок.

Цьогоріч  рятувальники зі всієї України продовжать проводити відновлювальні роботи. Сьогодні на Донеччину прибули рятувальники з Рівненщини, Черкащини, Херсонщини, Миколаївщини, Харківщини та Львівщини. Перед ними стоїть складна, однак важлива задача, - допомогти мешканцям прифронтових населених пунктів відновити пошкоджене житло. Рятувальники будуть перекривати дахи, відновлювати стіни, а також скління вікон. Наразі на Донеччині залишається сотні будинків, що зазнали значних пошкоджень в результаті ворожих обстрілів. Не всі мешканці мають змогу самостійно відремонтувати своє житло. Саме тому вже не перший рік рятувальники залучаються до проведення відновлювальних робіт, навіть попри те, що доводиться працювати у складних умовах та щодня ризикувати власним життям.

Колег з інших областей зустрічали представники Головного управління ДСНС України у Донецький області. Вони ознайомили рятувальників з особливостями роботи у прифронтових населених пунктах, перевірили, чи всі надзвичайники забезпечені засобами індивідуального захисту, а також подякували за те, що вони наважилися вирушити у район проведення ООС для надання допомоги громадянам.

Тож, вже завтра 150 чоловік особового складу ДСНС України, у числі яких і рятувальники Донеччини, приступлять до відновлювальних робіт у районі проведення операції об’єднаних сил.

ГУ ДСНС України у Донецькій області

kiaOfftZlQ96kcTu7XGhaJZ1YXKMPnLE5mxoBTrc.jpeg

nUzkNa8HR5KW575DBnS21p0jjikhfkWXWXVekB9C.jpeg

U2x1TfKaImtV595WYM12kG5yvjM1DAQYJKfULUss.jpeg

Схожі матеріали
Діяльність