Контраст
Шрифт

На Донеччині поліцейські вилучили понад 12000 пачок контрафактних сигарет

clock
29.12.2021 15:10

У Мирнограді поліція вилучила зі складського приміщення тютюнові вироби з підробленими марками акцизного податку. А в прифронтовому Торецьку припинили сімейний «бізнес» з продажу нелегальних цигарок. Загальна сума вилученого склала близько 700 тисяч гривень за цінами «чорного» ринку.

У результаті санкціонованого обшуку співробітники Покровського районного управління поліції ліквідували склад контрафактних сигарет у місті Мирноград. Вилучено 11 180 пачок з підробленими марками акцизного податку.

Вирішується питання щодо притягнення власника нелегального товару до відповідальності за ч. 1 ст. 156 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Торецькі поліцейські викрили подружжя, яке організувало торгівлю тютюновими виробами сумнівної якості без марок акцизного податку. Злочинний бізнес припинено дільничними офіцерами поліції.

Встановлено, що протягом 2021 року 36-річна жінка та її чоловік, мешканці селища Залізне, що поблизу Торецька, збували в одному з місцевих магазинів контрафактні цигарки за цінами нижче ринкових.

Під час обшуків за місцями збуту й зберігання тютюнових виробів виявлено та вилучено понад 1000 пачок сигарет. Вилучений товар спрямовано для проведення експертизи.

Досудове розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

На Донеччині триває всеукраїнська операція «Акциз» щодо протидії правопорушенням в сфері реалізації підакцизних товарів.

 

 

 

 

Відділ комунікації поліції
Донецької області
 

Схожі матеріали
Діяльність