Контраст
Шрифт

На Дніпропетровщині поліцейські оголосили підозру чотирьом колишнім посадовцям банку за привласнення 86 мільйонів гривень

clock
13.05.2021 11:55

Зловмисники внесли в офіційні документи неправдиві відомості та вивели з банківської системи кошти вкладників, які в подальшому привласнили. 

Поліцейські Управлінням захисту інтересів суспільства і держави ГУНП в Дніпропетровській області спільно зі слідчими та оперативниками управління карного розшуку обласної поліції викрили чотирьох  колишніх керівників банку.  Зловмисники   внесли в офіційні документи завідома неправдиві відомості та вивели із банківської системи 86 мільйонів гривень вкладників фінансової установи, які в подальшому привласнили.

Поліцейські провели низку санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів та в офісних приміщеннях. В результаті було  вилучено документацію та комп’ютерну техніку, в якій міститься інформація, що підтверджує причетність підозрюваних до злочину. 

Заходи відбувалися за процесуального керівництва  Дніпропетровської обласної прокуратури.

Наразі всім фігурантам повідомлено про підозру   за ч . 4 ст. 190 (Шахрайство), ч. 3 та ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. 

Двом зловмисникам суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, іншим двом – особисті зобов’язання. Зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

Слідчі дії тривають.

Управління комунікації 
Національної поліції України
(за матеріалами Департаменту захисту інтересів суспільста і держави)

Схожі матеріали
Діяльність