На базовому курсі спецпризначенців Нацгвардії відбулись заняття з водолазної підготовки

clock
19.05.2021 11:19

У Навчально-бойовому центрі підготовки до спеціальних дій Міжнародного центру НГУ, що дислокується у місті Вишгороді на Київщині, продовжуються курси базового рівня підготовки військовослужбовців Окремих загонів спеціального призначення Національної гвардії України.
 
 
Одним із його етапів були заняття з водолазної підготовки, під час яких гвардійці у водолазному спорядженні занурювались під воду та практично виконували тактико-спеціальні завдання. Проведенню цих занять передувала теорія та випробування у барокамері, що є обов’язковим для допуску до практичного занурення.

«Заняття з випробуванням у барокамері проводяться для тих, хто вперше буде занурюватися у водолазному спорядженні у відкритих водоймах чи басейні. Вони необхідні для того, щоб зрозуміти чи зможе людина під тиском води витримати навантаження, яке буде у водному середовищі, чи ні. У барокамері це відразу видно. Нажаль не всі пройшли випробування по причині індивідуальних особливостей організму із зрівняння внутрішнього тиску із зовнішнім», – розповів начальник секції водолазної підготовки Навчально-бойового центру старший лейтенант Олександр Асманов.
У ході занять спецпризначенці також відпрацьовували елементи одягання водолазного спорядження в екстремальних умовах, пошук затонулих предметів та дії у позаштатних ситуаціях.

«Під час занурення дуже важливими є декілька елементів – це такі, як правильність дихання, збірка спорядження та робота ластами у воді. Усі курсанти старалися їх опанувати, дещо виходило не з першого разу, але для цього ми і тренуємося. Ці заняття ще будуть повторюватись, як практичні так і теоретичні», – додав інструктор.
Із спецпризначенцями продовжуються заняття зі стрільби, з висотної, тактико-спеціальної і інженерної підготовки та йде підготовка до десантування парашутним способом, що відбудеться згодом.

Нагадаємо, що базовий курс підготовки спецпризначенців від його початку супроводжують представники операції «ЮНІФАЄР» Збройних сил Канади в Україні, які теж проводили занурення під воду у водолазному спорядженні та надають дорадчу допомогу під час проведення занять з гвардійцями.

 

Відділення інформації та комунікації Міжнародного центру НГУ

Схожі матеріали