Контраст
Шрифт

МВС України та МВС Іспанії поглиблять співпрацю між підрозділами ювенальної превенції

clock
28.10.2021 17:03

Сьогодні, 28 жовтня, заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко провела зустріч із Послом Іспанії Сільвією Кортес Мартін та представником МВС Іспанії при Посольстві Іспанії в Україні Хосе Алонсо Альбертом. 

Під час зустрічі обговорювалися питання подальшого співробітництва МВС України та МВС Іспанії у сфері захисту прав людини. Також окреслено перспективний напрям співпраці щодо запобігання та протидії домашньому насильству, обміну досвіду по застосуванню електроних засобів контролю за кривдниками, а також питання дотримання прав дитини, зокрема в розрізі недопущення дитячої експлуатації, жебрацтва та торгівлі дітьми. 

Катерина Павліченко розповіла, що Україна ратифікувала Конвенцію про заборону та негайні заходи щодо ліквідації найгірших форм дитячої праці, а також в країні діє Закон «Про охорону дитинства», яким визначено основні права дитини.

"Для МВС України сьогодні теми формування безпечного дитинства та запобігання і протидії домашньому насильства є ключовими, а тому напрацьовуються кращі політики і практики з урахуванням міжнародного досвіду", - зазначила заступниця міністра.

За результатами зустрічі сторони намітили подальші кроки у розвитку двосторонніх відносин. Зокрема, домовилися про обмін досвіду між фахівцями підрозділів ювенальної превенції Національної поліції України та експертами Королівства Іспанія. 

«Ми високо цінуємо співпрацю з Посольством Іспанії в Україні та наші спільні напрацювання. Сподіваємося, що наші взаємовідносини й надалі будуть тільки зміцнюватися», - сказала заступниця очільника МВС України Катерина Павліченко.

Департамент комунікації МВС України

ФОТО Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність