Контраст
Шрифт

МВС України посилює співпрацю з Естонією у сфері захисту кордонів – Мері Акопян

clock
13.12.2021 17:42

Сьогодні, 13 грудня, заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян провела зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууском, радником Президента Естонії з питань безпеки Лііс Муре та заступником Глави Місії Посольства Естонії Марґус Герінгом.

Сторони обговорили міграційну кризу на польсько-білоруському кордоні та шляхи взаємодії в разі подальшої ескалації ситуації. Заступниця очільника МВС України поінформувала про заходи, які вживаються Міністерством для укріплення кордонів.

«Питання безпеки кордону - пріоритет як для Міністра внутрішніх справ України, так і для Президента України. Ми високо цінуємо політичне партнерство з Естонською Республікою та сподіваємося, що співпраця, яка відбувалась між двома країнами упродовж багатьох років, буде тільки покращуватись. Вдячні естонським партнерам за постійну та цілеспрямовану підтримку, спрямовану на розвиток системи МВС, її реформування та посилення», - сказала Мері Акопян.

Естонські партнери запропонували свою підтримку в питанні посилення безпеки кордонів України. Також сторони домовилися про активізацію співробітництва між Міністерствами, особливо в сфері кібербезпеки та стратегічних комунікацій. 

«Планується, що Національна поліція України, Національна гвардія України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Державна прикордонна служба України спільно з представниками місцевих адміністрацій, СБУ та ЗСУ візьмуть участь у міжсекторних кризових навчаннях, пов’язаних із національною стійкістю у розрізі інформаційної безпеки, кризової та стратегічної комунікації», - зазначила заступниця міністра. 

Заходи відбудуться у 8 містах України: Маріуполі, Сумах, Херсоні, Миколаєві, Харкові, Дніпрі, Одесі та Запоріжжі. Запозичений досвід надалі сприятиме ефективній взаємодії між владою, силовим блоком, громадськими активістами, ЗМІ та лідерами суспільної думки.

Крім цього, у січні наступного року планується підписання Меморандуму про співпрацю між МВС України та Міжнародним центром оборони і безпеки Естонії (ICDS) в рамках естонсько-української програми «Стійка Україна».

Під час зустрічі окремо зупинилися на співпраці з розбудови напряму стратегічних комунікацій. Зокрема, партнери підтвердили готовність направити до Міністерства внутрішніх справ України експерта з питань стратегічних комунікацій МВС Естонської Республіки для проведення тренінгів та консультацій.

Департамент комунікації МВС України 

ФОТО Андрія Новицького 

Схожі матеріали
Діяльність