Контраст
Шрифт

МВС розширює співробітництво з британськими партнерами у сфері протидії кіберзлочинам – Мері Акопян

clock
08.12.2021 21:05

Правоохоронні органи України та Великобританії вже не перший рік успішно співпрацюють у сфері кібербезпеки. Серед успішних кейсів - проведення спільної з Британією, США, Німеччиною, Нідерландами та іншими країнами міжнародної поліцейської операції із припинення розповсюдження шкідливого програмного забезпечення ЕМОТЕТ. Злочинне угруповання встигло завдати збитків банкам і фінансовим установам США і Європи на 2,5 мільярда доларів.

Однак, МВС України зацікавлене у збільшення кількості поліцейських операцій у сфері кібербезпеки.

Про це сьогодні, 8 грудня, заявила заступниця міністра внутрішніх справ Мері Акопян під час засідання напряму «Безпека і оборона» Діалогу стратегічного партнерства між Україною та Великою Британією.

Під час зустрічі сторони обговорили можливості поглиблення співробітництва у сфері міжнародної безпеки. Зокрема йшлося про боротьбу з організованою злочинністю та механізми обміну інформацією. 

Також відзначили позитивну динаміку взаємодії з представниками правоохоронних органів Британії у сфері кібербезпеки. 

«У двосторонньому співробітництві варто відзначити оперативність реагування на кіберзлочини завдяки налагодженому обміну інформацією каналами Національних контактних пунктів «24/7» та каналами закритого зв’язку Європолу «SIENA».  На сьогодні МВС України особливо зацікавлене у посиленні співпраці з британською стороною щодо передачі досвіду Великої Британії з імплементації Будапештської конвенції про кіберзлочинність», - сказала Мері Акопян. 

Під час переговорів сторони домовилися про підписання Угоди між урядами України та Великої Британії «Про співробітництво у сфері боротьби зі злочинністю», проєкт якої українська сторона запропонувала на початку року. 

Заступниця міністра Мері Акопян зазначила, що під час засідання домовилися про залучення НГУ до роботи Британської тренувальної місії ORBITAL: «Я вдячна колегам з Міноборони за те, що підтримали цю ідею. Впевнена, стратегічний діалог України та Великої Британії в безпековій сфері дасть змогу успішно долати виклики сьогодення та ефективно боротися з транснаціональною злочинністю». 

Окремо сторони - обговорили важливе питання лібералізації візового режиму між двома країнами. У вересні британські експерти високо оцінили рівень захисту українських паспортів, порядок оформлення, видачі та здійснення процедури прикордонного контролю. 

 

Схожі матеріали
Діяльність