Контраст
Шрифт

Миколаївські правоохоронці затримали угруповання наркодилерів за розповсюдження метадону

clock
17.05.2021 17:16

Троє жителів міста Херсон, уродженці міста Лисичанськ Луганської області, налагодили безконтактний збут наркотиків на території двох регіонів шляхом "закладок". За місцями мешкання фігурантів вилучили майже 2,5 кг метадону та 500 мл опію на понад 3,5 мільйони гривень.

15 травня співробітники Управління боротьби з наркозлочинністю в Миколаївській області ДБН НПУ та слідчі-детективи слідчого управління, оперативники УКР за силової підтримки спецпризначенців та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури затримали учасників злочинного угруповання 24-х, 25-ти та 26-ти років.

Зловмисники розповсюджували наркотичні речовини та сильнодіючі лікарські засоби через кросплатформенний месенджер шляхом розміщення "закладок" на території Миколаєва і Херсона. В одного з учасників угруповання при собі було більше 30 «закладок» з наркотиками. Конспіруючи свою злочинну діяльність, фігуранти використовували платіжну систему електронних гаманців, рахунки яких поповнювали клієнти, в подальшому грошові кошти виводились на банківські картки.

За словами начальника Управління боротьби з наркозлочинністю в Миколаївській області ДБН НПУ Валерія Урунова, одночасно обшуки проводилися за місцями мешкання зловмисників у трьох регіонах, Миколаєві, Херсоні та Києві. Під час обшуків поліцейські вилучили майже 2,5 кг наркотичного засобу, у т. ч. 49 "закладок", метадон та 500 мл опію ацетильованого на загальну суму понад 3,5 млн грн,. Також вилучено банківські карти, "чорнові" записи, скретч-карти, стартові пакети різних мобільних операторів, грошові кошти, мобільні телефони та ноутбуки. Вилучене правоохоронці направили на проведення експертиз.

Трьох фігурантів затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчі за процесуальної підтримки обласної прокуратури вручили їм повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів» та ч. 3 ст. 321 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів». Також встановлюються інші учасники угруповання та збирається доказова база їхньої причетності до збуту наркотичних засобів. Санкції статей передбачають до десяти років ув’язнення із конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

Схожі матеріали
Діяльність