Контраст
Шрифт

Ми провели низку необхідних заходів та навчань і наростили спроможності Національної гвардії України, - Денис Монастирський

clock
17.12.2021 13:28

У Національній гвардії України проходить розширене засідання військової ради з керівниками структурних підрозділів Головного управління, територіальних управлінь, командирами з’єднань, військових частин, начальники баз, закладів охорони здоров’я та установ.
Зважаючи на карантинні обмеження, засідання проводиться у режимі відеоконференції.

У засідання взяв участь Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Він відзначив внесок Національної гвардії у забезпечення безпеки держави в умовах поточних викликів та загроз, зокрема під час виконання завдань у районі проведення ООС та посилення державного кордону України.
«Останні місяці пройшли напружено у контексті безпекової ситуації. Це, звичайно, виклик, для системи МВС та Національної гвардії, щоб  виконати ті завдання, які на нас покладені. Одне із них – це посилення ділянки державного кордону з Білоруссю. Триває операція «Полісся». Ми провели низку необхідних заходів та навчань і наростили наші спроможності», - зазначив Денис Монастриський.

Міністр також звернув увагу на пріоритетні напрямки у діяльності структури, а саме: взаємодія з іншими підрозділами сил безпеки і оборони. 

Окремо Денис Монастирський наголосив на важливості професійної підготовки особового складу та підтримання високого рівня готовності до виконання завдань, зокрема шляхом запровадження підходів та передових практик країн-членів НАТО. А також на питання соціального забезпечення військовослужбовців НГУ, всебічного забезпечення, лікування, оздоровлення та реабілітації.

Протягом дня командування НГУ та керівники, що беруть участь у засіданні військової ради обговорять перспективні завдання на 2022 рік, питання навчання та підготовки особового складу, логістичного забезпечення, міжнародного співробітництва та інших напрямків, що забезпечать розвиток Нацгвардії як ефективної  складової сектору безпеки й оборони.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність