Ми маємо консолідувати зусилля для створення вільного від насильства та захищеного від сучасних загроз середовища для дітей - Катерина Павліченко

clock
01.06.2021 16:11

На цьому заступниця міністра внутрішніх справ наголосила сьогодні під час Всеукраїнської наради з питань захисту прав дітей. Обговорення відбулось під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, за участі уповноваженого Президента України з прав дитини, представників міністерств, голів обласних державних адміністрацій та керівників обласних центрів соціальних служб.

«Захист прав дітей та створення безпечного середовища – надважливе та завжди актуальне завдання для держави. Ми маємо консолідувати зусилля органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості для забезпечення прав та інтересів дітей», - відмітила Катерина Павліченко. 

Заступниця міністра розповіла, що МВС здійснюює послідовні кроки у напрямку підвищення рівня захисту прав та інтересів дітей, забезпечення функціонування дієвої системи превенції та реагування та налагодження довірливих стосунків дітей з правоохоронцями.

«Ми постійно тримаємо у фокусі не тільки питання зниження рівня вчинення правопорушень відносно дітей, а й мінімізації факторів формування протиправної поведінки дітей та впливу інших негативних явищ на них», - додала Катерина Павліченко.

Схожі матеріали